50 éves az ifjúságfalvai foci

Július 26-án jubileumot ünnepeltek Ifjúságfalván, melyet egy labdarúgótornával koronáztak meg. A helyi önkormányzat és a hazai futball klub szervezte eseményen jelen volt több illusztris személyiség.

Többek között a szlovák labdarúgó szövetség járási képviselői, valamint az erre az alkalomra meghívott vendégek. Az ifjúságfalvai labdarúgás  50. évfordulójának tiszteletére rendezett tornán Gönczöl Gabriella, Ifjúságfalva polgármesternője és Tuška Marcel mondott ünnepi beszédet. A hivatalos megnyitó után egy perces néma csenddel tisztelegtek az elhunyt ifjúságfalvai focisták emlékének, majd ezután ajándéktárgyakkal kedveskedtek a meghívott vendégeknek. Külön említést érdemel Bogár Jani bácsi, aki kórházból jött el az ünnepségre. A focitornán a következő csapatok vettek részt:  Negyed öregfiúk, Megyercs és Ifjúságfalva csapatai.

foci
Az izgalmas találkozókat Beták Jozef és Szabó Jaroslav, a területi futballszövetség játékvezetői fújták. A mérkőzések szüneteiben 11-es rúgó versenyt, Horalky keksz és sós pálcika evő versenyeket, sörivó versenyt, valamint szögelő versenyt rendeztek. A sportrendezvényt nagyban támogatta Nyitra Megye Önkormányzata, Ifjúságfalva község , Németh János-NAJA  Agroreal Dedina Mládeže RT és Helena Malčáková – M4. A csatározások közepette kiderült, hogy a jubileumi focitornát a negyedi öregfiúk csapata nyerte, megelőzve Ifjúságfalva és Megyercs alakulatát.

-pint-

Top