30 éves az Ógyallai Speciális IskolaAz iskola jelenlegi és egykori pedagógusait, diákjait, a városi hivatal és az iskola fenntartóit üdvözölte köszöntőjében az iskola jelenlegi igazgatója, Misák Zoltán.

„Örömünkre szolgál, hogy ilyen sokan összegyűltünk megadni a tiszteletet a múltnak és az emlékeknek. Iskolánk jogelődje az 1984-ben 2 osztállyal megalakult Kisegítő iskola, melyet a körünkben helyet foglaló Jankó  Ilona igazgatónő 15 évig vezetett. Ezután Finta Márta vette át az iskola vezetését, aki szívén viselte az oktatói munka színvonalának emelését.

Az elmúlt 30 év alatt generációk nőttek fel az iskolában, s mára már többüknek a gyermeke és unokája is itt tanul. Jelenleg összesen 190 tanuló oktatásáról és neveléséről gondoskodik 25 pedagógus és 5 technikai alkalmazottunk.
Hogy a 21. század oktatási színvonalának eleget tegyünk, számos projektbe kapcsolódunk be úgy hazai, mint nemzetközi téren. Előnyben részesítjük azokat, melyek témájában gyermekeink érdeklődéséhez közel állnak vagy a speciális nevelési igényüknek leginkább megfelelőek. Ezen kihívások megoldása alkalmazkodást, kitartó munkát és folyamatos önképzést kíván meg mai munkatársainktól.“

speciális iskola 3
A köszöntők elhangzását követően emléklappal és egy szál virággal köszönték meg Jankó Ilonának, Tóth Jánosnak, Haris Anikónak, Patasi Máriának, Majtán Vilmának, Misák Jánosnak, Szlávik Gizellának, Benko Ferdinándnak, Finta Mártának, Dragon Katalinnak, Dragon Ladislavnak, Pásztó Katalinnak, Zsittnyan Aurélnak, akik  az intézményükben ledolgozott hosszú évek alatt, áldozatos és kitartó munkájukkal a legtöbbet tették intézményükért, és meghatározó szerepet vállaltak   iskolájuk történetének alakításában.

Miriák Ferenc, OSI felvétele

Top