160 ezer a komáromi iskoláknak

Komárom. Összesen 160 ezer eurós egyszeri városi támogatást kapnak az önkormányzati fenntartású iskolák – döntött a képviselő-testület. 

muai(fotó: Munka Utcai Alapiskola facebook oldala)

A városatyák előző ülésén Andruskó Imre javasolta, hogy a Művészeti Alapiskola kapjon 40 ezer eurós egyszeri támogatást a várostól, elsősorban azzal érvelve, hogy az intézmény más városokhoz képest kisebb arányban részesül az államtól érkező pénzekből, így megérdemlik a „kompenzálást“. Ennek nyomán a város egy olyan javaslatot dolgozott ki, amelyben nemcsak a zeneiskola, hanem minden városi fenntartású alapiskola kap egyszeri támogatást. Az előrejelzések szerint a tervezetthez képest idén több pénz érkezik az államtól (részadók), ebből fedezik majd az iskolai fejlesztéseket.

„Minden városi iskolát felkerestünk, és megkérdeztük őket, mik lennének a legégetőbb fejlesztések, amiket a rendelkezésre álló pénzből meg tudnánk valósítani. Minden alapiskola 20 ezer eurós keretet költhetett, kéréseiknek próbálunk elget tenni a javaslattal“ – mondta Keszegh Béla alpolgármester, hozzátéve, igazságosabbnak érzi, ha nemcsak egy városi intézményt emelnek ki.

A határozatot nagy többséggel fogaták el. Ennek értelmében a Művészeti Alapiskola 40 ezer eurót költhet hangszerek és hangtechnika vásárlására. Az Eötvös utcai iskola és a Komeský iskola ablakcserére, illetve az épület javítására és karbantartására fordítja a 20 ezer eurós támogatást, a Jókai Mór Alapiskola 14 ezer eurót költ ugyanerre a célra, továbbá 6 ezerből a nevelőnők béralapját egészíti ki átszervez egyes napközi osztályokat. A Határőr utcai iskola 14 ezer eurót fordít ablakcserékre, festési munkákra, javításra, valamint fogasok cseréjére, továbbá 6 ezer eurót játszótér kialakítására. A Rozmaring utcai iskola az alkalmazottak béralapját egészíti ki az összegből. A Munka Utcai Alapiskola 12 ezer eurót költhet javításra és karbantartásra, csatornázási gondok megoldására, illetve szociális helyiségek javítására, további 8 ezret pedig taneszközök vásárlására.

(d)

Top