16 évesen a legjobbak közt

A komáromi röplabdások az új játékosoknak és edzőnek köszönhetően szárnyalnak az idei szezonban. Eddig az összes mérkőzésen győzedelmeskedtek, de ami talán még ennél is fontosabb lehet, hogy a jövővel kapcsolatban is komolyan zajlik az építkezés.

szazvay
A múlt héten 16 évesen mutatkozott be Százvay Ádám, akiről azt rebesgetik, hogy hihetetlen jók a szervái. Ez alkalomból készítettünk vele egy rövid riportot.

– Mire gondoltál, amikor az edző rád kiáltott, hogy a következő szervát te ütöd?
Először megijedtem. Bennem volt, hogy rengeteg ember látni fogja, amit csinálok. A pályán viszont már nem izgultam. Az edzőm bátorított, az sokat segített. Még hozzátette, hogy aztán jól csapjam meg (nevet).

– Egy kicsit túl jóra sikeredett…
– Hát igen. Nagyon meg akartam mutatni, de azt tudni kell, hogy a harmadik játszmában nyolc pontos előny tudatában nem igazán tartottam attól, hogy kimehet a laszti. Szépen szerettem volna bemutatkozni, csupán egy hajszálnyit tévedtem.

– 16 éves fejjel milyen karriert jósolsz magadnak?
Az, hogy felkerültem a felnőttek közé, óriási motivációt jelent számomra, és a fejlődésemet is nagyban segíti. Hosszú távon is ezzel szeretnék foglalkozni, a csapattársaim is mindenben támogatnak. Jó elmondani azt is, hogy a klubon belül fantasztikus a légkör.

– Hova várod a csapatot a szezon végén?
Ebben a gárdában hatalmas lehetőségek vannak, és annak ellenére, hogy a legnehezebb ellenfelekkel még nem játszottunk, szerintem a dobogó reális cél lehet.

A komáromi csapat október negyedikén Ólublón (Stara Ľubovňa) lépett pályára, és nagyon sima győzelmet zsebelt be.

Stará Ľubovňa – Komárom 0:3 (-20, -20, -21)

(KGD)

Top