100 ezer euró a nyomravezetőnek!

EKEL. Egy évvel ezelőtt betörtek egy ekeli családi házba, ahonnan készpénzt ás családi ékszereket vitt el az ismeretlen tettes. A tulajdonosnak 150 ezer eurós kára keletkezett. A rendőrségi nyomozás nem derített ki semmit, ám a károsult ebbe nem nyugodott bele, s most 100 ezer eurót kínál a nyomravezetőnek.

nyomravezet2Narancsik Sándor korábban városi rendőrként dolgozott Komáromban, de talán többen ismerik erőbajnokként, hiszen több alkalommal is elnyerte a Szlovákia Legerősebb Embere címet. Jelenleg vállalkozó, s Ekelen él egy családi házban, az Eszter-tó mellett.

Egy évvel ezelőtt – egész pontosan 2013. június 6-án – édesapja temetésén volt. Amikor hazaért, kellemetlen meglepetésben volt része. Házába betörtek, az ablakon keresztül jutott be az ismeretlen tettes – vagy tettesek. Úgy tűnt, a tolvaj tudta, mit kell keresnie, mivel nem dobált szét semmit, nem volt nyoma kutakodásnak, s csak a készpénzt tartalmazó trezor tűnt el az emeletről, továbbá a családi ékszerek. „Édesanyám és édesapám arany ékszerei, karkötők és nyakláncok tűntek el. Kegyeletsértő cselekedet volt, a betörő ellopta a múltamat“ – nyilatkozta Narancsik Sándor, hozzátéve, a trezorban lévő pénz a vállalkozásával kapcsolatos számlák fizetésére volt félretéve.

Tavaly júliusban már 70 ezer eurót ajánlott fel a nyomravezetőnek egy hirdetés útján, melyet többször is megjelentetett lapunkban. Ha a nyomravezető részese volt a bűncselekménynek, ugyanúgy megkapja az összeget, és névtelenséget biztosítok – írta akkor. Azonban sem ez, sem pedig a rendőrségi nyomozás nem vezetett eredményre, ezért a károsult most megemelte a nyomravezetői díjat, s immár 100 ezer eurót kínál annak, aki olyan információt közöl vele, mely segít leleplezni a betörőt. Kérdésünkre leszögezte, most is biztosítja a névtelenséget a nyomravezetőnek.

A nem mindennapi nagyságú „vérdíjról“ az egyik országos tévécsatorna is hírt adott pár napja, s Narancsik Sándor arra számít, a nagyobb hírverés végre eredményt hoz. Úgy véli, a nyomravezetői díj jó eszköz lehet arra, hogy visszaszoruljon a bűnözés a komáromi régióban. „Terveimben szerepel az is, hogy régiós vállalkozók összefogásával egy alapítványt hozzunk létre, mellyel biztosítani tudjuk, hogy más esetekben is pénzjutalmat ajánlhassunk fel egy-egy bűncselekmény felderítésében nyújtott segítségért. Ez hozzájárulhat egyes bűnözői csoportok felszámolásához, de még egyelőre a jövő zenéje, s most még nem szeretnék többet elárulni“ – nyilatkozta a Deltának.

(csaba)

Top