Nyílik a koripálya, készül a nagymedenceKOMÁROM. December közepére befejeződik a fedett uszoda nagymedencéjének felújítása, így újra birtokba vehetik az úszni vágyók. A jégpálya pedig ezen a hétvégén nyílik.

korcsolya2

Nyáron kezdődött meg a komáromi fedett uszoda nagymedencéjének teljes körű felújítása. A városi képviselők 150 ezer eurót hagytak jóvá erre a célra még tavasszal. Miután elkezdődtek a munkálatok, kiderült, a medence rosszabb állapotban van gondolták, és a körülötte lévő járófelület alatti padlófűtés már nem javítható ki, teljesen ki kell cserélni. Ezért a városi uszodát működtető Comorra Servis járulékos szervezet néhány hete újabb pénzcsomagot kért az önkormányzattól a költségekre. A testület végül 40 ezer euró pluszra is rábólintott. Nagy Tamás, a Comorra Servis igazgatója szerint ez az összeg ugyan nem lesz elegendő a munkálatokra, de igyekeznek saját bevételeikből kigazdálkodni a hiányzó 50 ezer eurót.

A felújított nagymedence mélyebb lesz, a korábbi 120-180 centiméter helyett 180-240 centiméter mélységű, ami megfelel a vízilabdás előírásoknak, így hivatalos pólómeccseit is megrendezheti majd itt a komáromi pólóklub, amire eddig nem volt lehetőség. A mélyítést úgy oldották meg, hogy egy kisebb falat húztak a medence szélére – ez volt a legköltséghatékonyabb megoldás. A nagymedence december 18-ra elkészül, és újra használhatja a nagyközönség, illetve az úszók.

IMG_8248

Nagy Tamás elmondta azt is, hogy a jégpálya még hamarabb megnyílik. Beindították a gépeket, így a hétvégére már megfelelő minőségű jég áll rendelkezésre, decembertől jöhetnek a korcsolyázni vágyók.

(csá)

(Cikkünk a Delta november 27-i számában jelent meg.)

Top