Látványos új teret építenek Marcelházán

Már javában zajlanak a munkálatok Marcelházán, amelynek célja egy emlékhely kialakítása. A községi hivatal előtti parkban Szent István emlékét idézik meg, az átadást az augusztus huszadikai ünnepségekhez igazítják.

Az elmúlt napokban már több közhasznú munkás sürgött-forgott Marcelháza központjában a községi hivatal előtt. A korábbi egyszerű park teljesen új arcot kap, nemcsak a pihenőrészt építik át, de egy emlékhely is létesül. „A park közepén egy Szent István emlékhely készül, amelynek átadását az augusztusi ünnepségre tervezzük. A parkban új járdákat építünk, kicseréljük a padokat, megújul a zöld terület és kamerákat is felszerelünk, hogy meg tudjuk védeni az értékeinket. Az emlékhely a tér közepére kerül, egy beton talapzatra. Ennek része egy süttői márványlap, amire egy idézetet vésnek, továbbá rákerül a Szent Korona mása is kovácsoltvasból” – tudtuk meg a részleteket Varga Ervin polgármestertől.

marcelhaza
Az új tér kialakítása egy széles összefogás eredménye. „A márványlapot Bélai Tibor kőfaragó ajánlotta fel, a korona mása pedig Böjti Zsolt adománya. A járdához szükséges alapanyagot jutányosan kaptuk. Az összes többi munkát közhasznú munkások végzik el, akik így hozzájárulnak községünk új látványos terének kialakításához” – teszi hozzá Marcelháza polgármestere. Az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként az átadásra augusztus 24-én, vasárnap 17.00-kor kerül sor. Szent István örökségének felelevenítésén túl az új kenyér ünnepét is ekkor tartják. Az ünnepségen ott lesz a helyi katolikus és református közösség lelkipásztora is.

(kb)

Top