Capoeira: 3 érem az Európa-bajnokságról

November közepén a komáromi capoeirások is részt vettek a Liberecben megrendezésre került Európa-bajnokságon. A Duna-parti várost, és egyben az egész országot is hat sportoló képviselte. A különböző kategóriákban magyar, cseh, osztrák, svéd, holland és lengyel versenyzők indultak. A szombati selejtezőkön mindenki továbbjutott, így az utolsó napon is volt kiért izgulni.

A zsűriben a sportág legkiemelkedőbb brazil mesterei foglaltak helyet, és több osztályban is elég szép pontokat osztottak a komáromiaknak, akik nagyon szép teljesítményt nyújtottak. Tomáš Vu Thanh, a csapat vezetője a következőket mondta: „A növendékeim nagyon jól vizsgáztak ezen a versenyen, és mindannyian bekerültek a döntőbe. Én a legmagasabb kategóriában versenyeztem egy nagyon nehéz mezőnyben, végül a hatodik helyen végeztem. Sikerként élem meg, és nagyra becsülöm ezt a helyezést is, ráadásul hatalmas motivációt is ad a jövőre nézve, hiszen ebből is látom, van még hova fejlődnöm.”

A komáromi capoeirások tovább folytatják a felkészülést, több versenyen is indulnak. A végső állomás Brazília lesz, ahol a világ egyik legnívósabb rendezvényén is részt kívánnak venni.

Eredmények:
Stela Varga – 1. hely (kat. C), Veronika Mechurová – 3. hely (kat. nők), Martin Babiak – 2. hely (kat. B), Erik Kurcsík – 6. hely (kat. B), Vladimír Solčáni – 12. hely (kat, A), Tomáš Vu Thanh – 6. hely (kat A)

(KGD)

Top