Nem munkásszálló lesz az Európában

Két hete írtuk meg, hogy egy árverésen több mint félmillió euróért megvették az egykori Európa Hotel 8 éve üresen álló épületét. A jelek szerint jó irányba nyomoztunk, valóban egy jelentős részben magyarországi hátterű befektetői csoport az új tulajdonos.

Úgy tudjuk, az új tulajdonosok egy színvonalas szálloda és étterem kialakítását tervezik, valamint egy élő, nagy presztízsű kaszinó nyitását is. Egy olyan intézményt, komplexumot, amely többnyire csak fővárosokra jellemző. Rendezvényeknek, például báloknak teret adó terem kialakítását is szeretnék, azaz a régi Európa Hotel funkciói is visszaköszönnének – legalább egy minőségi szinttel magasabban.

Ezen értesüléseinket az új tulajdonosi körhöz közeli forrásunk sem cáfolta, de nem is kívánta megerősíteni. Hangsúlyozta ugyanakkor, a befektetők egyáltalán nem akarnak titkolózni, nyílt lapokkal szeretnének játszani, ezért részletesen tájékoztatják majd a komáromiakat elképzeléseikről. Erre néhány hét múlva kerülhet sor, amikor terveiket konkrétabb formába öntik, és a valós helyzethez igazítják. Ezt követően szándékukban áll a nyilvánosság elé állni, és részletesen beszámolni a volt Európa Hotelt érintő elképzeléseikről. Egy Komáromban terjedő szóbeszédet határozottan cáfolt forrásunk – leszögezte, hogy biztos nem lesz munkásszálló az épületben.

Európa-05

Sem az önkormányzatnak, sem másnak nincs beleszólása abba, hogy mi működik majd az épületben, hiszen magántulajdonról van szó. Annyi biztos, hogy az épület nem válik majd a város szégyenfoltjává, hiszen felújítják és élet költözik falai közé. Információink szerint jelenleg is dolgoznak a konkrét terveken, ha elkészülnek, igyekszünk ezeket részletesen ismertetni a Deltában.

(cs)

(Cikkünk a Delta február 26-i számában jelent meg.)

Top