Befejeződtek a felújítások a VMK-ban

KOMÁROM. A Városi Művelődési Központ tavaly júniusban nyert el a környezetvédelmi alaptól egy nagyobb összeget az épület nyílászáróinak felújítására. A munkálatok befejeződtek. A városhoz tartozó kulturális intézmény igazgatója, Varga Anna az átadáson elmondta: már most érezhető a pozitív változás.

IMG_8648
Múlt csütörtökön sajtótájékoztatón jelentették be, pályázati pénzből sikerült lecserélni az összes nyílás­zárót (ablakokat, bejárati ajtókat és vészkijáratokat) a komáromi Városi Művelődési Központ épületén. A VMK a Környezetvédelmi Alaphoz pályázott sikeresen, 115 ezer eurót nyert el a felújításra. Ehhez az összeghez járult hozzá a város több mint 10 ezer euró önrésszel. A munkálatokat a komáromi Renostavmal Kft. végezte el. A projekt kidolgozása és a közbeszerzés lebonyolítása majd 6 300 euróba került, amelyet szintén a város fizetett. A felújított nyílászárók nagyban hozzájárulnak az épület energetikai költségeinek lefaragásához, de az sem mellékes, hogy új arculatot kapott az épület. A munkálatok alatt a központ zavartalanul működött, minden betervezett programot le tudtak bonyolítani.

IMG_8647

A hivatalos átadón megjelent Bastrnák Tibor parlamenti képviselő, aki nagyban segítette a projekt sikerességét, továbbá a város részéről Stubendek László polgármester és Keszegh Béla alpolgármester, valamint a munkálatokat kivitelező cég vezetője, Kuchár Miloš. Bastrnák Tibor hangsúlyozta, ez egy jó példa arra, hogy sikeresen tud együttműködni a városvezetéssel.

Keszegh Béla alpolgármester elmondta, az elmúlt három évben mindig történt valamilyen beruházás a VMK épületén, melyek mind azt a célt szolgálták, hogy komfortosabbá tegyék az ide látogatók számára. Megemlítette a mosdók korszerűsítését, a függöny, a hang- és fénytechnika felújítását.

IMG_8646

A több mint 28 éves épületen bőven akad még felújítani való. Varga Anna, a VMK igazgatója elmondta, hogy a nyílászárók cseréje utáni utómunkálatok finanszírozása a városra vár, de a közeljövőben a fűtőtesteket is le kell majd cserélni, valamint az álmennyezet szigetelését is meg kell oldani. Stubendek László megjegyezte, a város célja és feladata az, hogy ezen felújításokban is segítséget nyújtson, hiszen Komárom saját intézményéről van szó.

-szt-

Top