A héten utalják az árvízsegélyeket

KOMÁROM. Összesen 98 komáromi kérelmező kap az államtól egyszeri támogatást a tavaly júliusi csapadékbomba okozta károk enyhítésére. A városi hivatal ezen a héten kezdi utalni az összegeket.

auto

Mint arról korábban beszámoltunk, az árvízsegéllyel kapcsolatos károkat a lakosok a városi rendőrségen jelenthettték be – még tavaly ősszel. A kárbejelentések aztán a városi hivatalon keresztül jutottak el a Komáromi Járási Hivatalhoz, amely azonban csak tavaly decemberben, továbbította azokat a belügyminisztériumnak, mivel több hiányosságot is pótolniuk kellett, valamint a jogi személyeket is kiszűrték a kérvényezők közül – a 238 kérvényből így aztán csak 115 maradt. Ezt Szendi László, a jarási hivatal vezetője lapunknak azzal magyarázta, hogy olyanok is sokan beadták a városhoz az igénylésüket, akik számára a törvény eleve nem is tette volna lehetővé a kérvényezést.

A 115 igénylőből végül 98-an jutnak majd hozzá az egyszeri állami támogatáshoz, a csomag teljes összegét, 99 499 eurót a belügyminisztérium utalja át a város számlájára.

timmii

„Az átutalás a múlt héten, csütörtökön meg is történt. 98 kérvényező kapott kártérítést, az egyes összegek nem nyilvánosak, a névsor azonban igen. Annyi ugyanakkor elárulható, hogy a támogatások 300 és 3500 euró között mozognak. A városi hivatal postai utalványokon keresztül juttatja el a támogatásokat a lakosoknak. Múlt héten már egyeztettünk ez ügyben a postával, így ezen a héten már folyamatosan mennek ki az utalványok. Az igénylők személyesen (vagy felhatalmazással) vehetik át az összeget“ – közölte a Deltával Keszegh Béla alpolgármester.

-lm-

Kapcsolódó cikkek:

Évszázados csapadékbomba

Vészhelyzetet hirdettek Komáromban

Eső után köpönyeg

Mikor és kik kaphatnak árvízsegélyt?

Top