Virtuális állásbörze a Tiszti pavilonban

Komárom. Június 27-én, hétfőn 9 órától másodszor rendeznek virtuális állásbörzét a Selye János Egyetem Karrier-tanácsadó Központjában, a Tiszti pavilonban (Vársor utca 3.).

Még 2020-ban kezdődött a TAPE Novum Danuvium elnevezésű, határokon átnyúló innovációs program, melynek részeként (az AUTOTECH INFRA alprojekt keretében) a Selye János Egyetem Karrier-tanácsadó Központja és a győri Appentum Kft. virutális állásbörzét tart. Az eseményen bemutatásra kerül az Appentum Kft. által elkészített virtuális állásbörze platformja, amely egy Európában is egyedülálló vizualizációs alkalmazás.

Gyakorlatilag arról van szó, hogy egy VR-szemüveg segítségével barangolhatunk az alkalmazás nyújtotta 3D-s térben, egy állásbörzén, ahol munkáltatók is jelen vannak. Valós állásokra jelentkezhetünk, állásinterjún vehetünk részt, a nekünk tetsző munkahelyről érdeklődhetünk, megoszthatjuk önéletrajzunkat, vagy éppen válaszolhatunk a feltett kérdésekre (magyarul) – majd válaszainkat tárolja a platform, és az adott cég is hozzáfér ezekhez.

A VR állásbörze célja, hogy a munkaerőpiaci szereplők – álláskeresők és munkaadók – a platform segítségével egymásra találjanak. A rendezvény személyes keretek között és a virtuális térben is megvalósul. A részvétel előzetes regisztrációhoz nem kötött, viszont a rendszerbe már előzetesen is javasolt regisztrálni – erről bővebben a karrier.ujs.sk oldalon.

Virtuális Állásbörze bemutató és kipróbálási lehetőség – A jövő álláskeresése – Appentum kft.

Helyszín: Észak-Komárom, Selye János Egyetem Karrier-tanácsadó Központja a Tiszti pavilonban (Vársor utca 3.)
Időpont: 2022. 06. 27. – 9.00-12.00

A TAPE Novum Danuvium innovációs program irányítója a Pons Danubii Európai Területi Együttműködési Csoportosulás (EGTC), mely térségünk magyarországi és szlovákiai városait tömöríti. Az átfogó projekt fő célja a fenntartható és minőségi foglalkoztatás előmozdítása, továbbá a kis- és közepes vállalkozások támogatása a termékfejlesztésben, illetve a digitalizáció terén – tehát az Ipar 4.0 segítése. Teljes költségvetése 2,7 millió euró, ebből 2,3 millió euró az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (www.skhu.eu) keretében megítélt uniós támogatás. Ezen belül az AUTOTECH INFRA című projekt teljes költségvetése csaknem 535 ezer euró, melyből 455 ezer euró meríthető az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA). A projekt vezető partnere a Fogaskerékgyár Kft., a projektben részt vevő további partnerek az Appentum Kft., Selye János Egyetem és WADO s.r.o. Az Appentum Kft., a projekt keretében csaknem 102 ezer euróból valósíthatta meg a virtuális állásbörze fejlesztését, amiből 86 ezer euró az ERFA támogatás. A Selye János Egyetem költségvetése 18 ezer euró, melyből 15 ezer euró az ERFA támogatás.

Jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

(X)

Modern technológiák az álláskeresésben
Így legyünk sikeresek az online térben!
Innovációs központ épül Komáromban

Top