Újra van reumatológiaÉvekig nem volt elérhető reumatológus szakorvos Komáromban, ám a kórház novemberben újra megnyitotta reumatológiai rendelőjét.

Pacienti nájdu od novembra reumatologickú ambulanciu v priestoroch Nemocnice Komárno

Évről évre nő a mozgásszervi betegek száma, a komáromi régióban viszont évekig nagy hiány mutatkozott a reumatológiai szakorvosok terén. „Örülünk, hogy a most megnyílt reumatológiai rendelővel javítjuk a specializált egészségügyi gondoskodást, hiszen egyre nagyobb szükség van rá” – nyilatkozta Miroslav Jaška, a komáromi kórház igazgatója.

A mozgásszervi betegek kénytelenek együttélni a fájdalommal, nehezebben mozognak. Ezek a fajta betegségek ugyan nem jelentenek közvetlen életveszélyt, mégis sokat rontanak az érintettek életminőségén, gyakran rokkantsághoz vezetnek, és kiszolgáltatott helyzethez, amikor a beteg rá van szorulva más emberek segítségére.

Egy reumás beteg kezelése mindig hosszan tartó folyamat, de jelentősen rövidítheti a gyógyulás idejét a megbetegedés kezdeti szakaszban történő észlelése és a megfelelő kezelés alkalmazása. Ebben sokat segíthet a most megnyílt reumatológiai rendelő. Olyan pácienseket kezelnek majd, akiknek valamilyen gyulladásos reumás megbetegedés, degeneratív ízületi bántalmak vagy éppen csontritkulás okoz problémákat.

(cs)

Kapcsolódó cikkeink:

Komplex onkológiai központ épül

Megoldásra vár az orvoshiány

Kórházi kórkép

Top