Újabb szökőkút újult meg

Ismét működik a szökőkút Komárom belvárosában, a Štefánik parkban. A vízi attrakció teljesen megújult és díszkivilágítást is kapott – egy új színfolttal és rendezett közösségi térrel gazdagodott a város.

A szökőkutat a komáromi vízmű, a KOMVaK rekonstruálta. Felújították a kút szerkezetét, új vízi látványosságokkal szerelték fel, amelyek díszkivilágítást is kaptak, így eddig nem látott színekben pompázik majd esténként.

A szökőkút felújítása során hat darab pezsgő fúvókát szereltek a medencébe, melyek különböző magasságú, irányított, dinamikus vízsugarat lövellnek ki. A szökőkút közepére egy vízijáték került, háttérvilágítással. A középső vízsugár maximális magassága 4 m, maximális hatósugara 6 m. A szökőkút medencéjében legfeljebb 12 cm-es a vízmagasság. A vízsugár időzítésének és véletlenszerűségének, valamint a magasságának változékonyságát a frekvenciaváltós szivattyúk teszik lehetővé, három különböző körforgásban.

A vízi látványosság újjáépítését a KOMVaK abból a pénzügyi keretből finanszírozta, amelyet a 100 százalékban városi tulajdonú társaság minden évben – a 2018 óta hatályos új alapszabály értelmében – a komáromi vízvagyon fejlesztésére fordít. Ebből a forrásból újítják a vízvezetékeket, csatornákat, különböző berendezéseket, illetve bővítik a hálózatot. A vállalat évente körülbelül 800 ezer eurót fordít a városi vagyon fejlesztésére és karbantartására. A beruházás kivitelezője az AquaSlovakia Kft. volt, amely 70 ezer euróért végezték el a felújítást.
(d)

Indul a belvárosi bérlakások építése
Nem lesz több vízszennyezés a Singellőben
Új közösségi tér a VMK előtt
Sokat lépett előre a KOMVaK

Top