Tavasszal indulhat a stadionépítés

Komárom. November végén kiírhatják a közbeszerzést a Komáromi Football Club új sportkomplexumának építésére, és ha minden a terv szerint zajlik, márciusban maga az építkezés is megkezdődhet.

Bende István városi képviselő múlt csütörtökön arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy november 2-án összeült a KFC elnöksége és – a korábbi megegyezésnek megfelelően – beválasztották őt a futballklub elnökségébe, szavazati jog nélkül. Mint arról többször is írtunk, Komárom ragaszkodott ahhoz, hogy az önkormányzatnak legyen egy képviselője a klubvezetésben, mégpedig azért, hogy a város rendszeresen értesüljön a stadionépítéssel kapcsolatos történésekről, illetve rálátása legyen arra, hogy a KFC rendeltetésszerűen költi el az évi 205 ezer eurónyi városi támogatást – azaz közpénzt –, ami fenntartási költségekre, rezsire van előirányozva. Maga a stadionépítés és a kapcsolódó beruházások magyarországi állami támogatásból valósulnak meg, az elmúlt években több tételben nagyjából 11 millió eurónyi támogatást kapott a klub erre a célra.

Bende István elmondta, a múlt héten jogerőre emelkedett az építési engedély is, így semmi akadálya annak, hogy a klub kiírja a közbeszerzést az építtetőre. Ez november végéig megtörténik, majd ha sikeresen zárul a folyamat, előreláthatólag március elején az építési munkálatok is megkezdődhetnek.

(cs)

Kapcsolódó cikkeink:

Aláírták az engedélyt a KFC stadionjának építésére
Végre lezárult a KFC-ügy

Top