Lemondott Szüllő Béla, a KFC alelnöke

Még 2017 júliusában jelent meg a Magyar Közlönyben a hír, mely szerint a komáromi KFC a magyar államtól 1,8 milliárd forintnyi támogatást kap a jelenlegi stadion felújítására. A klub az évek során további támogatásokat is lehívhatott, ebben pedig Szüllő Béla játszotta az egyik kulcsszerepet magyarországi kapcsolatainak köszönhetően. Éppen ezért a klub szimpatizánsait némileg meglepetésként érhette, hogy Szüllő az előző héten lemondott funkciójáról, és elhagyta a KFC-t. Helyét megbízott alelnökként az eddig titkári teendőket ellátó Hajtman Zoltán vette át.

Baráth György klubelnök Szüllő Bélával, az egykori alelnökkel (archív felvétel)

A fejleményekkel kapcsolatban természetesen megkérdeztük Baráth György klubelnököt, aki elmondta, derült égből villámcsapásként érte őt Szüllő lemondása, mert bár az évek során a vezetőségben voltak kisebb súrlódások, semmi sem utalt arra, hogy az alelnök a távozásra készül. „Egyik napról a másikra történt mindez, a lemondását követően gyorsan távozott a klubtól. Lépni kellett, ezért az eddigi titkárt, Hajtman Zoltánt kértem fel az alelnöki teendők ellátására, aki mindentől függetlenül megérdemli ezt a pozíciót, hiszen eddig is nagyon sokat tett a klubért. Ráadásul rendelkezik a megfelelő tudással is ahhoz, hogy nyugodt szívvel rábízzam az ezzel járó feladatokat” – tájékoztatta lapunkat Baráth György. A klub elnöke azt is elmondta, semmi sem fog változni az egyesület mindennapjaiban, ugyanúgy haladnak tovább. Illetve, mivel az eddig Szüllő feladata volt, a magyar féllel mostantól ő fog tárgyalni. „Vincze István, valamint Szijjártó István továbbra is nálunk tevékenykedik, így minden marad a régiben” – tette hozzá.

Döntéséről megkérdeztük Szüllő Bélát is, aki egyelőre nem akart nyilatkozni, arra hivatkozva, hogy túl friss még az ügy. Későbbre ígért tájékoztatást, amikor is kifejti saját álláspontját.

Röviden nyilatkozott azonban az őt váltó Hajtman Zoltán, aki elmondta, hatalmas megtiszteltetésként éli meg a némileg váratlan kinevezését, de egyelőre nem tervez hosszútávon. „Csak megbízott alelnök vagyok, ugyanis erről a pozícióról a közgyűlés dönt. Az év végén kerülhet erre sor, ekkor választják majd meg a következő alelnököt. Most azonban csakis arra koncentrálok, hogy a rám bízott feladatot a lehető legjobb minőségben elvégezzem. Tulajdonképpen azt fogom csinálni, amit eddig is, csupán néhány feladattal bővül a munkaköröm” – mondta el lapunknak a klub második embere, akitől azt is megkérdeztük, van-e tudomása arról, miért távozott az elődje, de ezzel kapcsolatban nem akart nyilatkozni. A KFC-hez közeli forrásainktól azonban úgy tudjuk, Szüllő Béla személyes konfliktusba keveredett a klubon belül, ezért döntött úgy, hogy elhagyja azt.

Baráth Györgytől arról is érdeklődtünk, mit hozhat a közeljövő az egyesület számára. Válaszából megtudtuk, a stadion felújításával kapcsolatos közbeszerzés már a második fázisban van, és előreláthatóan öt érdeklődő cég tesz majd árajánlatot. Baráth elmondta, az áron kívül a hosszabb távú fenntarthatóság is nyom majd a latba, ez alapján választják ki a végső kivitelezőt, aki akár már ősszel elkezdheti a munkálatokat. Elárulta azt is, hogy mivel Radványi Miklós teljesítette az elvárásokat, és az első hatba hozta a csapatot (a KFC negyedik lett a bajnokságban), a jövőben is élvezi a vezetőség bizalmát.

Kovács Dávid

(Cikkünk a Delta június 7-i számában jelent meg.)

Öten építenék az új stadiont
Kiírták a közbeszerzést a stadionfelújításra

Top