Lélegeztetőgépek Komáromba

Múlt héten összesen négy lélegeztetőgép érkezett a komáromi kórházba. A magyar kormány adománya a Covid-fertőzöttek hatékonyabb gyógyításához járul hozzá, a berendezések életeket menthetnek.

Mint előző számunkban megírtuk, március elején a komáromi városházán tárgyalt Szijjártó Péter magyar külügyminiszter. Ekkor jelentette be, hogy 13 felvidéki kórháznak összesen 27 lélegeztetőgépet adományoz a magyar kormány, melyek közül 10 Galántára, 6 pedig Dunaszerdahelyre kerül. Néhány nappal később a magyar gyártmányú lélegeztetőgépek meg is érkeztek Dunaszerdahelyre, ahol a Kukkónia Polgári Társulás közreműködésével juttatták el az egyes dél-szlovákiai kórházakba.

Eredetileg a komáromi kórházba csak egy lélegeztetőgép érkezett volna, azonban végül négy berendezés jött, miután Komárom polgármesterének kezdeményezésére a dunaszerdahelyi kórház három gépet kölcsönzött. Múlt csütörtökön Keszegh Béla személyesen hozta el Dunaszerdahelyről a korszerű, invazív lélegeztetőgépeket, amelyek a legsúlyosabb betegek kezelésére szolgálnak, és jóval drágábbak, mint a non-invazív lélegeztető berendezések. A komáromi kórház még aznap meg is kapta a gépeket.

„Ismételten köszönjük a magyar kormány támogatását, illetve a Kukkónia Polgári Társulás közreműködését“ – hangsúlyozta Komárom polgármestere.

(d)

Kapcsolódó cikkeink:
Magyar segítséggel újulhat meg az erőd is
Igazságos oltási menetrendet követelnek

Top