Függetlenek Komáromért: a munkában hisznekTeljes, 25 fős képviselőjelölti „listával” indul az októberi önkormányzati választásokon a Függetlenek Komáromért – 4KN csoport, amely most is Keszegh Béla jelenlegi polgármester mögött sorakozott fel. 15 jelenlegi képviselő tagja a független csapatnak, a 10 új jelölt között pedig olyan közismert komáromi személyiségek is szerepelnek, mint Vlček Erik többszörös olimpiai érmes és világbajnok kajakos, Filkó Gabriella, a kórház igazgató-helyettese, illetve Földes István pékmester, akit a szakmai díjakon túl a jótékonykodásáért is elismertek már országosan.

Négy évvel ezelőtt a Függetlenek Komáromért – 4KN csoport 13 képviselőjelöltjét választották be az önkormányzatba, később még két képviselő csatlakozott hozzájuk. A 4 év alatt a képviselők hűek maradtak megválasztott polgármesterükhöz, Keszegh Bélához, legtöbbször támogatták a városvezetés javaslatait. A csoport az október 29-i választásokra is együtt maradt, sőt, 10 új jelölttel bővült. Múlt hétfőn Keszegh Béla hivatalban lévő polgármester, a független csoport polgármesterjelöltje sajtótájékoztatón mutatta be az őt támogató képviselőjelölteket.

„Jól mutatja a csapatszellemet, hogy a Függetlenek Csoportja nem csak folyamatosan együtt dolgozott, de további tagokkal bővült. A képviselőket összekötötték a közös célok és a munka. A képviselő-testület nagy többsége az együttműködést és a megoldásokat kereste, aminek köszönhetőek az elért eredmények a mögöttünk lévő, kihívásokkal teli időkben. Meggyőződésem, hogy ezért is csatlakoztak további elismert komáromiak a csapathoz. Ezt a csoportot nem kötik pártpolitikai érdekek, kizárólag és mindenkor Komárom lakosainak kívánnak szolgálni. Ugyancsak szimbolikus, hogyan tudnak együtt dolgozni magyarok és szlovákok a városért, hiszen jó példával szolgálunk, hogyan erősíthetjük egymást és ezzel Komáromot” – fogalmazott Keszegh Béla.

A jelenlegi, újra induló képviselők: Bende István, Bujna Zoltán, Gajdáč Ondrej, Horváth Attila, Ipóth Szilárd, Keszegh Margit, Kovács Dávid, Molnár Marian, Ruman Patrik, Ryšavý Boldizsár, Stubendek László, Szabó Csilla, Szénássy Tímea, Varga Tamás és Vetter János.

A Függetlenek Csoportjának új jelöltjei pedig a következők: Bottyán János, Filkó Gabriella, Földes István, Grassl Ferdinánd, Kopják Angelika, Lévai Silvia, Polach Jaroslav, Szayka Róbert, Mihalička Róbert és Vlček Erik.

Keszegh Béla hangsúlyozta, kampányukat kizárólag saját pénzforrásaikból finanszírozzák, illetve önerőből készítik tájékoztató anyagaikat – külső anyagi támogatást nem fogadnak el, a jelöltek hozzájárulásait egy transzparens számláról utalják. „Nem lesz sem nagy koncert, sem végtelen facebook hirdetés és úthenger kampány, mi a személyes kapcsolattartásra építünk. Meggyőződésünk, hogy egy találkozás többet ér egy lájknál” – fűzte hozzá. Megjegyezte, az elmúlt 4 évben elért eredményeiket akarják bemutatni a választások előtt, ennek érdekében egy 64 oldalas, kétnyelvű kiadványt juttatnak majd el minden komáromi háztartásba, illetve a világhálóra is feltöltik. Jövőbeni terveikről ugyancsak tájékoztatnak.

Keszegh Béla szerint egy járvánnyal, háborúval és energiaválsággal terhelt időszakban is sikerült jelentősen előrelépni, de még mindig sok a munka, ami egy felkészült, tapasztalt és összetartó csapatot igényel. „Minden területen folytatni tervezzük a fejlesztéseket, javítani a lakosok életkörülményeit, a régió vezető városát építve. A nehéz gazdasági időket még a központi kormány fejetlensége is terheli, így a következő időszak egyik legfontosabb feladatának tartjuk, hogy segítsünk a komáromi családoknak. A nehéz gazdasági környezetben kulcsfontosságú lesz a külső támogatások megszerzése a további fejlesztésekre, amihez tapasztalatra és csapatmunkára van szükség” – mutatott rá Keszegh Béla.

„Csoportunk bízik a konstruktív és építő kampányban, amely során a jelöltek felvázolják a lakosoknak a város jövőjével kapcsolatos elképzeléseket. Csakis ez szolgálja Komárom jövőjét. Sárdobálásból még soha nem építettek semmit, az csak önös célokat szolgál. Bízunk abban, hogy – ellentétben az országos pártpolitikával – helyi szinten lehet más a közösségi gondolkodás. Egyesült erővel – Viribus Unitis, ahogy a Tiszti pavilon ismert felirata is hirdeti” – zárta a bemutatkozó sajtótájékoztatót. (cs)

Öten lennének polgármesterek Komáromban
Lufik nélkül száll harcba a polgármesteri székért

Top