Fizetős tesztelés a kórházban

Komárom. Múlt szerda óta már a komáromi kórházban is lehetőség van arra, hogy valaki saját kérésre koronavírusra tesztelje magát. Egy tesztelés 65 euróba kerül, viszont a háziorvos által elrendelt tesztek továbbra is ingyenesek. Járásunkban négyre emelkedett a fertőzöttek száma.

komarno testovanie2

Mint korábban megírtuk, a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal kezdeményezésére egy mintavételi pontot létesítettek a komáromi kórházban, ahol ingyen leveszik a koronavírusteszthez szükséges törletet. Ez az ingyenes lehetőség azok számára érhető el, akiknél háziorvosuk elrendelte a tesztelést – ebben az esetben az állam fizeti a koronavírusteszt minden költségét.

Mivel a komáromi kórházat többen is felkeresték az önköltséges tesztelés lehetőségét kérve, az intézmény múlt szerdától elegett tett ennek. Vagyis, ha valaki saját maga kéri a koronavírusteszt elvégzését, 65 euróért mintát vesznek tőle a kórházban, majd egy zólyomi laboratóriumban elvégzik a tesztet. További információk a recepcia@nemocnicakomarno.sk email címen és a 035/79 09 333 telefonszámon kérhetők.

Múlt péntekig hivatalosan négy komáromi járásbeli lakosról bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőzött (plusz az Ímelyen élő férfi, akit érsekújvári járásbeliként tartanak nyilván). Helena Uríčková, a regionális közegészségügyi hivatal járványügyi részlegének vezetője elmondta, két külföldről hazatért személyt az állami karanténban szűrtek ki, a férfi meggyógyult, már otthon van, a nő még nem. A múlt héten egy másik nő tesztje is pozitív lett, aki családjával otthoni karanténba vonult – a családtagok nem fertőzöttek. A felsoroltak mindegyike egy-egy járásbeli településen lakik, múlt pénteken azonban egy komáromi férfiról is kiderült, hogy fertőzött. Ő saját magát teszteltette le, mivel magyarországi munkahelyére készült – jelenleg otthoni karanténban van családjával.

(csá)

(Cikkünk a Delta eheti számában jelent meg.)

Kapcsolódó cikkeink:

Nincs fertőzött ápoló a városi idősotthonban

Már Komáromban is elérhető a koronavírusteszt

Hosszabb távon kell együtt élnünk a vírussal

Top