Nincs fertőzött ápoló a városi idősotthonban

Komárom. Április 17-én a városi idősotthon összes alkalmazottját tesztelték koronavírusra, pár nappal később pedig kiderült, mindegyik teszt negatív. Az Ispotály utcai intézmény igazgatója, Polgár Hedvig kezdeményezte a tesztelést, mely a J&T társaság alapítványának köszönhetően ingyenesen történt.

idosotthon2

Mint arról beszámoltunk, az Ispotály utcai idősotthonban már az állami intézkedések bevezetése előtt, március 6-án látogatási tilalmat rendelt el Komárom polgármestere. Ennek ellenére pont itt merült fel fertőzésgyanú néhány nappal később az egyik lakónál – a 82 éves asszony koronavírustesztje azonban negatív lett. Az esetre reagálva – a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatallal összhangban – március 13-án részleges kijárási tilalmat is elrendeltek az idősotthon lakói számára.

Egészségük védelmében az otthon lakói semmilyen kívülről érkező csomagot nem kaphatnak. Emiatt az idősek nem jutnak hozzá azokhoz a zöldségekhez és gyümölcsökhöz sem, amiket legtöbbjüknek rendszeresen küldtek szeretteik. Ez azt is jelenti, hogy nem jutnak hozzá az immunrendszer karbantartása szempontjából fontos vitaminokhoz sem, ezért az otthon igazgatója önkormányzati képviselők segítségét kérte. Kezdeményezésére gyors válasz érkezett, múlt szerdán Szénássy Tímea és Ruman Patrik városi képviselők tíz ládányi friss zöldséget vittek az otthon lakóinak – őstermelőktől származó retket, hagymát, salátát, répát és káposztát.

94134352_536129550661219_5250996088030101504_n

Polgár Hedvig elmondta, a segíteni akarók szerdán, április 29-én délelőtt 10 órakor, az otthon épülete előtt adományozhatnak zöldséget és gyümölcsöt a lakóknak. A jótékonysági akció megtartásához a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal is hozzájárult.

(cs)

(Cikkünk a Delta április 28-i számában jelent meg.)

Top