Véget ért a komáromi Összefogás

Az önkormányzati választások során Komáromban 3 MKP-s képviselő került be a testületbe, akik az alábbi nyilatkozatot juttatták el a szerkesztőségünkbe.

osszefog
“Az elmúlt helyhatósági választások eredményeképpen az Összefogás név alatt futó MKP-Most-Híd koalíció 25 fős listájáról mindössze 9-en kerültek be az újonnan alakuló komáromi képviselő-testületbe. Az MKP számára katasztrofális eredménnyel zárult a választás, hiszen mindössze hárman (!) kaptunk képviselői mandátumot.

Ebből az eredményből egyértelművé vált számunkra, hogy a helyi választópolgárok nem csak hogy nem támogatták, hanem egyenesen megbüntették nevezett pártok helyi összefogását.

Mindezen tények ismeretében egyhangúlag arra a következtetésre jutottunk, hogy a választások előtt megkötött koalíciós szerződés okafogyottá vált. A továbbiakban az abban foglaltakat magunkra nézve nem tartjuk kötelező érvényűnek. Ez azt jelenti, hogy nem is kívánunk ennek a frakciónak tagjai lenni.

Elhatározásunkat csak megerősíti az időközben a Most-Híd párt részéről sajtónyilatkozat formájában elhangzott értékelés, miszerint a közös kudarc kizárólag az MKP felelőssége.

A választói akarat előtt meghajolva és azt tiszteletben tartva a továbbiakban készek vagyunk együttműködni minden olyan törekvéssel, ami városunkat előbbre viszi.

Tisztelettel:

Feszty Zsolt, Korpás Péter, Szabó Béla

A Magyar Közösség Pártja komáromi önkormányzati képviselői”

 

Kapcsolódó írásaink:

Stubendek nyert Komáromban

A testületben nem lehet ellenzék

Az MKP-ban fejek hullottak, a Hídban nem

(d)

Top