Új bérlakások a Belső körúton?

A Davydov Building Kft. egy Belső körút melletti, üresen álló terület megvásárlását kéri a várostól, hogy ott bérlakásokat építsen. A képviselők úgy döntöttek, versenytárgyalás útján hirdetik meg a telek eladását.

telek

A kérdéses, 5 ezer négyzetméteres terület 10 évvel ezelőtt arról híresült el, hogy az akkor itt élő roma közösség körében vérhasjárvány tört ki, illetve sok környékbeli panaszkodott az itteniek hangoskodása, összeférhetetlen viselkedése miatt. 2012-ben a város kiköltöztette a bérlőket a balesetveszélyesnek ítélt épületekből – többségüket a harcsási szociális bérlakásokban helyezték el. A romos épületeket lebontották, a területet kitakarították. Azóta a város kétszer is megpróbálta értékesíteni a telket, ám nem volt érdeklődő, így a terület jelenleg is kihasználatlanul áll.

Most a Davydov Building Kft. kérvényezte a terület megvásárlását, illetve hosszú távú bérbevételét abból a célból, hogy ott két lakótömböt építsen, 38-38 bérlakással. A város­atyák végül úgy döntöttek, nem támogatják az egyenes eladást a kérvényezőnek, hanem versenytárgyalást írnak ki az ingatlan eladására, 288 ezer eurós kikiáltási árral. Így más érdeklődő is ajánlatot tehet a terület megvásárlására, a város pedig ennek köszönhetően akár nagyobb bevételhez juthat.

A kérvényező cég nem ismeretlen a régióban. Ők azok, akik pár hónapja már jelezték vásárlási szándékukat az Erzsébet-sziget melletti zöld területre, ahol Royal House néven építenének egy zöld lakóparkot – erről nemrégiben részletesen írtunk. Ebben az ügyben egyelőre semmilyen döntés nem született, a kapcsolódó kérvény még nem is került a képviselő-testület elé. A Davydov Building Kft. jelenleg is részt vesz 34 önkormányzati lakás építésében Izsán. A község polgármestere korábban azt mondta lapunknak, elégedett a vállalattal, amely minőségi építőanyagokkal dolgozik és magas színvonalú munkát végez.

(csá)

Top