Tovább újul a VMK

Sikeres pályázat nyomán folytatódik az Egressy Béni Városi Művelődési Központ korszerűsítése – hangzott el a komáromi képviselő-testület legutóbbi ülésén. Egy másik fejlesztés munkálatai pedig még ezen a héten befejeződnek.

Lakatos Róbert, a kulturális intézmény igazgatója kérdésünkre elmondta, a szlovák kulturális minisztériumhoz két évvel ezelőtt nyújtották be pályázatukat, és a napokban derült ki, hogy – uniós forrásból – megkapták a kért támogatást. A projekt szerint a VMK 179 ezer eurót (ebből 5 százalék az önrész) költhet korszerűsítésre, ám mivel időközben jelentős drágulás zajlott, az intézmény kérni fogja a várost, hogy további 5 ezer euróval támogassa meg a beruházást – ennek valószínűleg semmilyen akadálya nem lesz a város részéről.

Még az idén megvalósul a fejlesztés – a határidő december 31. Korszerű hang- és fénytechnikát szereznek be, teljesen megújul a színpad burkolata, felújítják a hátsó öltözőket, a bejárati ajtót pedig újra cserélik – fotocellás, érintésmentes ajtók lesznek.

Egy további fejlesztés pedig napokon belül befejeződik. A VMK az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében 30 ezer eurót nyert el a Tiszti Pavilon fűtésrendszerének felújítására. Pontosabban azon részeire, amelyek a VMK kezelésében vannak – ez gyakorlatilag a dísztermet jelenti. Új radiátorokat szereltek fel, megújult a kazánház, ami jelentős energia-megtakarítást, egyúttal természetesen a működési költségek csökkentését is jelenti majd a jövőben – tájékoztatott Lakatos Róbert. Az őszi fűtési szezonnak már az új fűtésrendszerrel vágnak neki.

(csá)
(Cikkünk a Delta múlt heti számában jelent meg.)

Új közösségi tér a komáromi VMK előtt

Top