Szorgalmasak vagy lógósak?

Legutóbb tavaly év elején összesítettük, mennyire látogatják a komáromi önkormányzat üléseit a város­atyák. Most a 2016 januárja óta eltelt időszak statisztikáit számoltuk össze.

Ennyiszer hiányoztak az ülésekről a komáromi képviselők 2016 januárjától április 6-ig:

képviselok

Összességében most is elmondható, hogy a komáromi képviselők nem hiányoznak sokat, leginkább a parlamenti képviselőként is tevékenykedő Bastrnák Tibor lóg ki a sorból, aki több mint egy év alatt 13 ülést mulasztott el – a tavaly év eleje óta lezajlott 22 közgyűlés kevesebb mint felén volt jelen.

A vizsgált időszakban négy képviselő egyszer sem hiányzott, viszont ha a most futó választási ciklus egészét nézzük (2014 decemberétől kezdődően), akkor már csak két olyan képviselőt találunk, aki eddig minden ülésen jelen volt: Horváth Attila és Andruskó Imre. Utóbbi azonban pont múlt csütörtökön gyűjtött be egy hiányzást – amennyiben annak számít a statisztika szerint, ez nem szerepel táblázatunkban –, mivel bár megjelent, nem jelentkezett be a szavazórendszerbe. Bővebben lásd rövid kommentárunkat.

DSC_0080-e1422697212371

Ebben a ciklusban az eltelt 2 év és 4 hónap alatt összesen 42 alkalommal ülésezett az önkormányzat, ami más városokkal összehasonlítva nagyon sok. Egy-egy ülés ráadásul szinte mindig legalább 7 óráig tart, továbbá teljesen megszokottá vált, hogy a betervezett napirendi pontokat nem sikerül megtárgyalniuk a képviselőknek ezalatt, így egy következő napon új közgyűlés keretében kerülhetnek csak sorra – egyre gyakrabban immár három felvonásban. Összehasonlításképpen: az előző választási ciklus 4 éve alatt 50 testületi ülést tartottak – már az sem volt kevés.

(cs)

Top