Szélmalomharcot vív az utak felújításáért Izsa

Domin István polgármester meghívására a napokban Izsára látogatott Viliam Žák, a Szlovák Útkezelő Vállalat pozsonyi részlegének beruházásokért felelős igazgatója, hogy a település közlekedési gondjairól tárgyaljanak.

„A I/63 főút falunkon átvezető szakasza nem felel meg az elsőrendű utak paramétereinek. Ez korábban egy harmadrendű út volt, csak papíron átminősítették – avat be a részletekbe Domin István. – Mi azonban hiába szeretnénk kiszélesíteni, valamint biztonságosabbá tenni a járdákat végig a főút mentén, ha a törvény kimondja, hogy nem beruházhatunk idegen vagyonba. Az elsőrendű utak tulajdonosa pedig a szlovák állam és a járdák alatti terület sem községi tulajdon. Az igazgató javasolta, hogy az önkormányzat saját költségvetéséből készíttessen egy építészeti szaktanulmányt a teljes útszakaszra a falu elejétől a végéig, hogy a járdák helyzete látható legyen. Szerinte egy ilyen tanulmány alapján kérvényezhetjük az államnál, mint tulajdonosnál bizonyos területek bérbeadását, hogy fel tudjuk újítani a Komáromi úton lévő járdaszakaszokat.” A járdák felújítása ezen a szakaszon tehát csak a megfelelő jogviszony kialakítása után lesz lehetséges, azaz az állam beleegyezése és támogató magatartása nélkül nem megy. A falu első emberének tervei szerint a kérdéses útszakaszon az árokrendszert úgy fednék be, hogy az továbbra is teljesítse vízelvezető feladatát, ugyanakkor lehetőség nyíljon egy sáv kialakítására a kerékpáros, illetve a gyalogos közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében. Ezzel megoldanák az ott lakók parkolási gondjait is. A tervdokumentáció elkészítésére olyan szakembert kérnek fel, aki jogosult I. osztályú közutak tervezésére.

A tárgyalás során szó esett a Káptalan utcai buszmegálló tervezett építéséről Pat irányába, az út jobb oldalán. Itt is a Szlovák Útkezelő Vállalat az érintett fél, ám ebben az esetben már elkészült a falu és a SZÚV közti jogviszonyt rendező szerződéstervezet. Készek a buszmegálló tervei is, tehát amint az önkormányzat rábólint a szerződésre, kezdődhet az építésügyi eljárás.

A találkozón Domin István tájékoztatta Viliam Žákot arról is, hogy egy magánvállalat benzinkutat készül építeni a falu elején, Komárom irányából. Már zajlik az engedélyeztetési eljárás, amelyben érintett az Útkezelő Vállalat is.

Bár nem közvetlenül a település útjait érinti, közlekedésbiztonság szempontjából az ott élők számára az egyik legfontosabb kérdés, hogy megépül-e végre az ún. izsai körforgalom, hiszen nagyon sokan járnak Komáromba dolgozni, és a reggeli csúcsidőben hosszú perceket kell várniuk, hogy kijussanak a főútra. Ráadásul az útszakasz rendkívül balesetveszélyes is, az elmúlt években több súlyos közlekedési baleset történt itt. Ez a kérdés is felmerült a találkozón, de érdemi előrelépésről Domin István nem tudott beszámolni. Andrej Doležal közlekedési miniszter novemberi komáromi látogatása során úgy nyilatkozott, hogy belátható időn belül megépülhet ez a körforgalom, de új fejlemény továbbra sincs.

A térségben élők számára ugyancsak fontos a Vág-híd teljes felújítása, a találkozón Viliam Žák arról tájékoztatta vendéglátóját, hogy a Szlovák Útkezelő Vállalat konkrét javaslatot nyújtott be a közlekedésügyi minisztériumnak a híd felújítását illetően, és várják a tárca válaszát.

(janković)

Kapcsolódó cikkeink:

Kitiltanák a kamionokat a Monostori hídról
Szépül az izsai Leányvár: a világörökség része lett!
Szenzációs lelet a Duna izsai szakaszán

Top