Szakszerűbb edzések a komáromi pólóklubban

A komáromi vízilabdaklub háza táján főleg az utánpótlásnevelésben állt be komoly változás, hiszen a munka fél éve már Gergely Mihály szaktanácsadó felügyelete mellett zajlik. Az egykoron Komáromban nevelkedő vízilabdázó 16 éves korától volt a szlovák felnőtt válogatott tagja, és többek között 5 Európa- és 4 világbajnokságon is részt vett. Profi karrierjében olyan csapatokban is megfordult, mint a Budapest Honvéd, vagy éppen az Újpest, de Európában máshol is bemutatkozott, mint pl. a francia Olympic Nice, a görög Panionios, vagy a PAOK Saloniki. Válogatott szinten junior világbajnoki bronzérmet tudhat magáénak, klubszinten pedig sokszoros bajnok. Őt kérdeztük.

vizilabda2

– A komáromi vízipólós gyerekeink egyre szebb eredményeket érnek el, nemrég egy 5 napos pőstyéni tornán kilenc csapat közül csupán a dobogósok tudták őket megverni. Minek köszönhető mindez?

• A komáromi utánpótlással idén kezdtem el foglalkozni. Úgy érzem, azóta a gyermekek rengeteget fejlődtek. Ezt mutatja a két utolsó tornánk, ahol az egyiken nagyon szép eredményeket értünk el, a legutóbbi újvári megmérettetésen pedig aranyérmet szereztünk.

– Mi változott?

• Érzésem szerint sokkal szakszerűbb, minőségi edzések zajlanak. Talán ebben segít a 25 éves tapasztalatom, na meg a budapesti Semmelweis Egyetemen szerzett vízilabda-szakedzői oklevelem is. Úgy gondolom, a gyerekek eddig nem töltöttek elegendő időt a medencében, és nem kaptak szakszerű képzést. Mára viszont már azt is sikerült elérni, hogy egy edzés két órát vesz igénybe. Természetesen szükség volt a szülők segítségére, és a pozitív hozzáállásukra is. Ami az edzőket illeti, ugyan voltak kezdeti nehézségek, de ezeket folyamatosan kiküszöböltük. Azon dolgozunk, hogy a lehetőségeinket maximálisan kihasználjuk.

– Hogy néznek ki a jövőre szóló tervek?

• Mivel jelenleg munkahelyi elfoglaltságom miatt nem tudok napi szinten edzést tartani, ezért nagyon fontos, hogy a kollégákkal jó kapcsolatot ápoljunk. Részemről ez ügyben mindent el is követek. Ugyanakkor nagyon fontosnak találom azt is, hogy a gyerekek minél több tapasztalatot szerezzenek, ezért is szerveztem meg az augusztusi nyári ifjúsági vízilabda tábort, mely a szőnyi VF Szabadidőparkban kap majd helyet. Ezúton is köszönöm a helyszín tulajdonosainak, hogy ebben a segítségemre voltak.

– Miről szól majd mindez?

• Ez egy ötnapos, bentlakásos tábor lesz, napi két edzéssel, ezenkívül szárazföldi gyakorlatokat is végzünk majd. Természetesen az edzések között minden gyerek kiélvezheti a strand adta lehetőségeket. Azért is tartom ezt fontosnak, mert az ilyen események összekovácsolják a csapatot, a gyerekek jobban megismerik egymást, és nem utolsósorban életre szóló élményekkel gazdagodnak.

– Miben csúcsosodik ki a tábor?

• Egy négy csapatos nemzetközi tornában, melynek a komáromi strand ad majd otthont, és amely augusztus 20-án lesz. Bízom abban, hogy ezt látva még több gyerek érdeklődését felkeltjük. Aki pedig kedvet kap a vízilabdázáshoz, az bátran keressen engem a gmisike10@ gmail.com email címen, vagy a 0907 714 294-es telefonszámon.


Gergely István: a komáromi vízipóló a szívügyem vizilabda1

Természetesen Komárom eddigi egyetlen olimpiai bajnokát, Mihály testvérét, Gergely Istvánt is megkérdeztük, aki nagyon pozitívan beszélt a klubon belül tapasztalt változásokról: “Nagyon szeretem a rendszerezett dolgokat, hiszen minden csak akkor működik megfelelően, ha előrelátó célok vannak kitűzve, és ezért minden el van követve. Komáromban elindult egy olyan törekvés, melynek célja a színvonalas csapatsport kialakítása. Így került be a régi edzők közé Mihály öcsém is, akinek a vízilabda terén komoly tapasztalata van. Élete során remek edzőkkel dolgozott együtt, így komoly értéket képvisel. A komáromi vízipóló egyébként is szívügyem, hiszen számomra is ott kezdődött minden. Ha nem lettek volna jó edzőim, ha nem lett volna a strand vagy éppen az uszoda, akkor talán én sem vittem volna e téren semmire. Azt is tudom, hogy nagyon nehéz napi szinten keményen dolgozni és komoly eredményeket elérni, de komoly előrelépést tapasztalok, és ez nem a véletlen műve. Szisztematikus munkával igenis szép dolgokat lehet elérni, és bízom abban, hogy a jövőben nagyon sok támogató áll majd a klub mellé”.


KGD

Interjú a Gergely testvérekkel

Top