Sörrajongók, figyelem!

Körbenézne az ógyallai sörgyárban? Megteheti! Július végétől interaktív tárlatvezetés indult – az Ógyallai sörúton egyedi formában mutatják be az érdeklődőknek a sörfőzés múltját és jelenét.

söröcske

Az Ógyallai sörúton a látogatók megismerhetik a folyékony kenyér 4 alap összetevőjének történetét, a gyárban található múzeum régi gépeit és az új sörfőző eszközöket is szemügyre vehetik, nem utolsó sorban pedig a gyár területén található pubban kóstolót is kapnak az itt készülő termékekből. A bemutató közben Karol France szakértőnek tehetik fel kérdéseiket a vendégek, aki már 40 éve van a szakmában, idén pedig elnyerte a Szlovák sörfőzés és malátakészítés személyisége elismerést.

„Ez a projekt nem csak a szlovákiai sörfőző ipart, de a régió idegenforgalmát is támogatja. Az ógyallai sörútnak köszönhetően érdekes élményben lehet része a sörrajongóknak, a modern és a régi technológia iránt érdeklődőknek, és azoknak a turistáknak, akik a város környékén fordulnak meg” – mondta el Hana Šimková, a Heineken társaság munkatársa. A látogatásokra minden hónapban két alkalommal, szerdánként van lehetőség, ehhez előzetes regisztráció szükséges a www.heinekenslovensko.sk oldalon. A felnőtteknek 3 euró a belépő.

sza

Top