Sokan segítettek a kis Noelnek

Sikerrel zárult az a jótékonysági gyűjtés, melyet a gútai Nordic Walking és Turista Egyesület indított. Összegyűlt annyi pénzadomány, amelyből a súlyos beteg kisfiú részt vehet a szükséges kezelésen. Még többen voltak azok, akik kupakok gyűjtésével igyekeztek segíteni a kisfiúnak és családjának. A kis Noel anyukája a legapróbb segítségért is nagyon hálás.

utalvany

A kis Noel most lesz kétéves: 2017. december 29-én jött a világra, komáromi szülők első gyermekeként. A fiatal anyuka terhessége alatt minden rendben volt, ám a szülés során komplikációk léptek fel, aminek következtében fokozatosan több betegséget is megállapítottak a kisfiúnál: gyermekbénulást, epilepsziát, izommerevséget, továbbá látászavart. Mindezek miatt a kis Noel passzív, nem jár, nem ül, nem beszél, nem tartja a fejecskéjét, csak fekszik. A kezét nem tudja megemelni, rosszul lát, csak kásás ételeket fogyaszt, és naponta többször van epilepsziás rohama. 24 órában kell gondoskodni róla.

Bár az orvosok nem sok jóval biztatták a szülőket a jövőt illetően, ők mégis hisznek abban, hogy egy speciális kezelés, melyet a pöstyéni ADELI rehabilitációs központban végeznek, sokat javíthat a kisfiú állapotán. Ez a rehabilitáció azonban igen költséges, ráadásul többre is szükség lenne, miközben a szülők számára anyagilag épp eléggé megterhelő az is, hogy heti két alkalommal hagyományos kezelésekre szállítsák kisfiukat, továbbá beszerezzék az összes szükséges egyészségügyi segédeszközt, illetve legalább egyikük a nap minden órájában gondoskodjon a kis Noelről.

noel4

A kisfiú és családja megsegítése céljából két hónappal ezelőtt indított jótékonysági akciót a gútai Nordic Walking és Turista Egyesület. Méhes Csaba, az egyesület elnöke elmondta, a napokban lezárult az adománygyűjtés. „Örömmel mondhatom, hogy viszonylag rövid idő alatt szép összeget sikerült összegyűjteni a transzparens számlán, közel 3500 eurót. Ebből 1532 euró 50 centet a kis Noel egyhetes pöstyéni kezelésére fordítanak, 1800 euróból pedig egy speciális széket kapnak, mely megtámasztja a gerincet, fejet, és etetőszékként is funkcionál. Mindkét esetben egy ajándékutalvány formájában kapja meg az adományt a család“ – mondta el Méhes Csaba, hozzátéve, a napokban értékesítik a kupakokat is, amelyből további néhány száz euró folyhat be. Ezt az összeget természetesen ugyancsak a családnak utalják, együtt azzal a pár euróval, ami még a transzparens számlán megmaradt. A jótékonysági akció szervezője hangsúlyozta, mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult a gyűjtéshez, nagyon köszöni a segítséget. A kupakok gyűjtésébe a Delta szerkesztősége is bekapcsolódott: nagyjából 30 olvasónk segített, valaki csak egy zacskónyi kupakkal, más egy egész zsáknyival.

Noel anyukája kiemelte, nagyon hálás a legapróbb segítségért is, nagyon jóleső érzés az emberek hozzáállása. Továbbra is bízik abban, hogy a speciális kezelések javítanak majd a kis Noel állapotán. Egy pöstyéni kezelésen túl vannak, ezt saját maguk tudták fizetni, az adományokból pedig január 6-án újabb egyhetes rehabilitációra mennek. Ugyanakkor további speciális kezelések is szükségesek lehetnek, ezért aki a későbbiekben is támogatná igyekezetüket, pénzadományát a kis Noel OTP Bankban nyitott számlájára utalhatja, melynek száma: SK13 5200 0000 0000 1856 9502.

(csaba)

Top