Sok újdonság a Lehár-évbenJanuár végén a 6. Lehár bállal kezdődött, a Marica grófnő című nagyoperett márciusi előadásával folytatódott a Lehár-év a Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében. Nemrég „Lehár-művek a színpadon” címmel nemzetközi fotópályázatot hirdettek, melynek beküldési határideje augusztus 25. A pályázatról bővebb információ a tereziaklemen@gmail. com címen kérhető.

Bitango-3A Bitangó együttes június 30-án lép fel

Április 30-án, hétfőn, Lehár Ferenc 148. születésnapján koszorúzási ünnepséget tartanak a zeneszerző szobránál a Lehár-parkban. A 6. Lehár-nyár rendezvénysorozat nyitánya kétnapos gasztro-, sör- és zenefesztivál lesz a városközpontban, egész napos családi és gyermekprogramokkal, főző- és sörivó versennyel, nagyon sok zenével, 100 eseménnyel. Június 30-án, szombaton este hétkor a budapesti – nagymegyeri Bitango együttes ad koncertet, melynek frontemberei Csintalan Márk és Csintalan György. Július 1-én, vasárnap a fúvószenekaroké lesz a főszerep. A fesztivál végén fellép a Tequila Show Band.

Gazdag műsorral várja az érdeklődőket az idei Lehár nyár rendezvénysorozata július 8-tól minden nyári vasárnap este a Klapka-téren. A zárókoncertet Miro Dvorský és Čeku adják augusztus 26-án.

Október 26-án, pénteken, két nappal Lehár Ferenc halálának 70. évfordulója után lesz a nemzetközi fotópályázat kiértékelése, a fotókiállítás megnyitója, illetve a díjátadás, majd a Lehár című „monooperett”, Derzsi György színész-énekes előadásában, a Tiszti pavilon dísztermében. Október 27-én, szombaton este Lehár Ferenc Víg özvegy című nagyoperettjét tekintheti meg a komáromi közönség a városi művelődési központban. December 15-én pedig egy Rigó Pál emlékére rendezett prímástalálkozóval zárulnak a Lehár-év rendezvényei ugyanott.

(béjé)
Fotó: Sámpár Anna

Top