Roma polgárőr lett az exbokszoló

KOMÁROM. A válogatási szakaszt és az iskolázásokat követően múlt héten szolgálatba lépett az első roma polgárőr Komáromban. A civil járőr a városi és az állami rendőrökkel együttműködve ügyel majd a közbiztonságra és a lakók nyugalmára a problémás területeken, de a roma gyerekek iskolába járását is figyelemmel kíséri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mint azt korábban megírtuk, a roma polgárőrség indításáról pár hónappal ezelőtt döntött a város önkormányzata – elsősorban Ravasz Ábel romaügyi kormánybiztos ajánlásaira építve. A város jelenleg a saját költségvetéséből fedezi ennek költségeit, a későbbiekben pályázati forrásokat szeretne bevonni.

A meghirdetett két polgárőri posztra hárman jelentkeztek, azonban egyelőre csak egy megfelelő jelölt került kiválasztásra. Ferenczi József, közismertebb nevén Pulyka május elejétől látja el ezt a feladatot. A nyolcszoros csehszlovák bajnok ökölvívó nemcsak sportsikereiről ismert a komáromiak számára: korábban több gyereknek volt edzője, és számos roma fiatalt hozott be az aktív sportéletbe.

„Határozottan léptünk fel az összeférhetetlen lakosokkal és a problémás vállalkozókkal szemben, együttműködve más intézményekkel és szervekkel. Ennek eredményeképpen a legproblémásabb lakóházat már bezárták, több összeférhetetlen család elköltözött, remélhetőleg egy új tulajdonos rendezi az ottani körülményeket. A polgárőr egy további fontos lépés az ott lakók nyugalmának biztosítása érdekében. Ferenczi Józsefnek megvan a tekintélye is a közösségen belül, meggyőződésem, a munkája hasznos lesz az ott lakóknak“ – fogalmazott Stubendek László polgármester.

(d)

Top