Paulík: az utolsó 5 év legjobb szlovákiai csapata lettünkA komáromi extraligás kosárlabdacsapat augusztus 4-én kezdi meg a felkészülést, a gárda háza táján nagy a jövés-menés. A Duna-parti legénység idén az Alpok-Adria ligában is bemutatkozna, de sok minden mást is megtudtunk Paulík “Hugó” Józseftől.

kosarlabda_hugo

Csapjunk a közepébe! Hosszú a távozók névsora?

– Az előző szezonban játszó amerikai trióval (T.J. Bannister, Alawoya, Thomson) különböző okokból nem újítottuk meg a szerződést, így közös megegyezéssel elköszöntünk egymástól. Marek Kozlík az Interbe távozott, Ondrej Haviar Handlovára tért vissza, de Kratochvil játéka is még kérdéses.

• Kikkel pótolják a kialakult űrt?

– Három új amerikai is érkezik. Az 1-2 es posztra Jacksont és Babineaux-t, az ötösre pedig Langstont szerződtettük. Több ajánlat közül választottuk ki őket, azt gondoljuk, ők megfelelően tudják majd pótolni a távozóinkat. Eddigi csapataikban mindhárman a legjobb játékosok közé tartoztak, ezért el is várjuk tőlük a jó teljesítményt. Persze kell 2-3 hónap, amíg megszokják az itteni környezetet, szóval türelemmel kell lennünk.

• Szlovákiából is érkezik valaki?

– Az Interből jön Kufa, aki szlovák nemzetiségű válogatott kerettag. Azt szeretném, ha a négyes poszton csak szlovák játékos szerepelne, így Vidoval kiegészülve meg is van a két ember. Bilič, Halada, Vido, Marchyn, Jurčina, Maslík, és Kürthy is marad. Petrovský visszajön Nyitráról, az ifiből pedig Bolyót dobjuk a mély vízbe.

• Idén is lesz európai portyázás?

– A második helyünkkel idén is jogot szereztünk a FIBA versenyére, de bizonyos kritériumokat nem tudunk teljesíteni. A sportcsarnok nem alkalmas európai meccsek rendezésére, viszont kaptunk meghívás az Alpok-Adria kupába, melyben reményeink szerint részt tudunk venni. Ez is egy elég színvonalas pontvadászat, hiszen szlovén, horvát, magyar, szlovák és osztrák csapatok mérik össze tudásukat.

• Mit kell tudni az új edzőről, Richard Ďurišról?

– Ő már tavaly meg volt szólítva, de még nem állt a rendelkezésünkre, hiszen élő szerződése volt. Fiatal, ambíciózus edző, akinek hasonló elképzelései vannak a kosárlabdával kapcsolatban, mint nekem. Tudja, mit akar és azt keményen el is várja. Évek óta az U18-as szlovák válogatott edzője, de már az Inter felnőtt csapatát is vezette.

svit

• Mire lesz képes az új keret?

– Ebben a fázisban erre a kérdésre nagyon nehéz választ adni. A csapatunk megvan, de az eredmények az ellenfelektől is függenek. Már-már tradíció, hogy évről évre anyagi gondokkal küszködünk, ennek ellenére az utolsó 5 év legsikeresebb szlovákiai csapatának mondhatjuk magunkat. Mi mindig a legjobbat akarjuk nyújtani, a közönség számára élvezhető kosárlabdát bemutatva.

• De azért csak van valamilyen elvárás…

– A playoffba mindenképpen be szeretnénk jutni, és mivel idén 2 csapattal több verseng a bajnoki címért, így tavalyhoz képest ez is nehezebb feladatnak tűnik. Természetesen jó lenne, ha a legjobb négy közé jutnánk, hiszen ott már bármi történhet.

• Mely csapatok ellen fogunk gyakorolni?

– A felkészülés augusztus negyedikén kezdődik, aug. 27-én pedig Fehérváron játszunk az Alba ellen. Ezután 31-én itthon fogadjuk Děčín csapatát, majd szeptember másodikán az USK Prahát. Szeptember hetedikén Oroszlány ellen játszunk, 14-én pedig a fehérváriakat fogadjuk. Később egy szombathelyi tornán (szept. 23-24) is részt veszünk, ahol Szolnok és Paks lesz az ellenfelünk. Szeptember 28-án pedig Szombathely csapatát fogadjuk.

• Ezután pedig kezdődik a bajnokság…

– Így van. Október 8-án indul az extraliga, de mi mindjárt szabadnappal kezdünk. Az első bajnoki meccs 12-én lesz, amikor is Losoncot fogadjuk. A bérletárusitás augusztusban kezdődik, további információkat a hivatalos honlapunkon fogunk megjelentetni.

(kgd)

(Cikkünk a Delta augusztus 1-jei számában jelent meg.)

Top