Pat: egy év szünet után ismét a VI. ligában

Egy évvel ezelőtt a pati focicsapat minden erőfeszítése ellenére búcsúzni kényszerült a „járási első osztály” küzdelmeitől. A kitérő azonban nem tartott sokáig, a patiak ugyanis megnyerték a VII. ligát, ez pedig azt jelenti, hogy a következő pontvadászatot ismét a VI. vonalban kezdik meg. Az idei szezonról és a jövőbeli célokról Markovics László játékos-edzőt kérdeztük.

• Két fordulóval a bajnokság vége előtt, a Szentpéter B elleni győzelemmel vált biztossá, hogy a Pat az első helyen zár és jövőre egy osztállyal feljebb léphet. Mit érzett közvetlenül a mérkőzés után?
– Jó volt látni a fiatalabb játékosokat ünnepelni, hiszen nekik ez volt az első bajnoki címük. Ez elégedettséggel töltött el, ám az örömbe üröm is vegyült, hiszen az egyik játékosunk a mérkőzésen komoly sérülést szenvedett.

• Mivel tudott a Pat az idei szezonban a többi csapat fölé kerekedni?
– Talán nagyobb rutinnal rendelkeztünk, mint az ellenfeleink, hiszen a felsőbb osztályból érkeztünk – ahol mégiscsak gyorsabb focit játszanak. Fontos volt az is, hogy a csapat gerince megmaradt, ráadásul tudtunk erősíteni is. Nem lehetek ugyanakkor teljesen elégedett: a feljutást kötelezőnek tekintettem, ám a csapat játéka az idén során többször akadozott.

Untitled

• Mire lehet képes a csapat immár egy osztállyal feljebb?
– Nyugodtabban készülnék a következő szezonra, ha fölényesebben és jobb játékot mutatva nyertük volna meg a bajnokságot. Megjártuk már ezt az utat, így tudom, mi vár ránk egy osztállyal feljebb. Úgy érzem, az idei teljesítményünk nem lesz elég a sima bennmaradáshoz. Ahhoz, hogy ne kelljen vért izzadnunk és ne legyenek bennmaradási gondjaink, javulnunk kell.

• A nyári felkészülés előtt még játszik a csapat egy szuperkupa meccset a VI. liga győztesével. Mit vár ettől a mérkőzéstől?
– Akár az FK Activ, akár a Perbete lesz az ellenfelünk, nem lesz könnyű mérkőzés, tartok is tőle, hiszen mindkét csapat kimagaslott a VI. osztályból – gyakorlatilag végigverték a mezőnyt.

Top