Online beíratásra buzdítanak

Gúta, Ógyalla, Naszvad. A járványügyi korlátozások miatt a Komáromi járás három városában elsősorban online formában zajlik az elsősök beíratása. Azon szülők, akiknek nincs internet-hozzáférési lehetőségük és nem tudják kitölteni az online jelentkezési lapot, személyesen is felkereshetik az iskolákat, mégpedig az arra kijelölt időben, de gyermekük nélkül.

„A gútai alapiskolákban, a hatályos általános érvényű rendelet szerint április 15-től 17-ig tart a beiratkozás. Mivel a kormány meghosszabbította a veszélyhelyzetet, ezért minden iskola az elektronikus beíratást helyezi előtérbe, a jelentkezési lapok megtalálhatók az egyes intézmények honlapján – mondta Takács Imre, a Gútai Közös Tanügyi Hivatal vezetője. – Ha az elektronikus jelentkezésre valakinek nincs módja, akkor telefonon egyeztethet időpontot arról, hogy a kijelölt három nap során mikor keresheti fel az általa kiválasztott iskolát. További lehetőség, hogy az adott iskola postaládájába helyezi el a kitöltött jelentkezési lapot.” Gútán három magyar – Corvin Mátyás AI, II. Rákóczi Ferenc AI, Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont – és egy szlovák tannyelvű alapiskola közül választhatnak a jövendő elsősök szülei.

Az ógyallai Feszty Árpád Alapiskolában és Óvodában április 14-től 16-ig tart az iskolaköteles gyerekek beíratása. Deme László igazgató tájékoztatása szerint intézményükbe ezúttal is több olyan jövendő elsőst várnak, akik szociálisan hátrányos helyzetű családból származnak, és ahol a szülőknek gondot jelent az elektronikus kommunikáció. Ezeket a szülőket, törvényes képviselőket az említett napokon 12 és 17 óra között fogadják az iskolában, gyermeküket viszont nem vihetik magukkal.

A naszvadi magyar alapiskolában március 22-től már folyik az online beiratkozás, azon szülők pedig, akik nem tudják kitölteni az elektronikus jelentkezést, április 8-án és 9-én, mindkét nap 8 és 12 óra között kereshetik fel személyesen az iskolát – tudtuk meg Becse Norbert igazgatótól. Az online beiratkozás is 9-én zárul.

A Rákóczi Szövetség ezúttal is felajánl minden magyar iskolába íratott gyermeknek egy iskolatáskát és a magyar összefogást jelentő ösztöndíjat.

Mint korábban megírtuk, Komáromban mától (szerdától) péntekig tartanak a beiratkozások az alapiskolák első évfolyamába.

(vkm)

(Cikkünk a Delta március 30-i számában jelent meg.)

Beiratkozás Komáromban

Top