Beiratkozás ismét gyerekek nélkül

Komárom. Április 7-től április 9-ig zajlik a beiratkozás Komárom alapiskoláiban. Tekintettel a járványhelyzetre, idén is csak egy szülő jelenlétében, gyermekek nélkül. Fontos tudnivaló, hogy március utolsó napjaiban a törvényes képviselőknek egyeztetniük kell az iskolákkal a beíratás pontos időpontjáról.

Már a tavalyi alapiskolai beiratkozások is a járvány árnyékában teltek, idén is így lesz. A szülők április 7-től április 9-ig (szerdától péntekig) írathatják be iskolaérett gyermeküket valamelyik komáromi alapiskolába – tudtuk meg Szénássy Tímeától, a városi iskolaügyi bizottság elnökétől.

Azon gyerekeket kell beíratni az első osztályba, akik 2021. augusztus 31-ig betöltik 6. életévüket. A beíratásra az iskolák épületeiben kerül sor, de csak a gyermek egyik törvényes képviselője lehet jelen, akinek fel kell mutatnia a másik törvényes képviselő felhatalmazását, miszerint eljárhat a nevében – ugyanakkor közjegyzői hitelesítésre nincs szükség. A szülőnek magával kell vinnie a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, illetve mindkét szülő személyi igazolványát (esetlegesen a gyermekelhelyezésről szóló bírósági végzést). A gyermekek nem lehetnek jelen a beiratkozáskor.

Lényeges tudnivaló, hogy március utolsó napjaiban – a március 29-től március 31-ig terjedő időszakban (hétfő, kedd, szerda) – fel kell venniük a kapcsolatot a választott iskolával emailen vagy telefonon, és megegyezniük egy konkrét beíratási időpontban. Az egyes iskolák a három nap alatt 8 órától 15 óráig fogadják a telefonhívásokat – elérhetőségek és további részletek táblázatunkban találhatók.

A város egyúttal arra kéri a komáromi állandó lakhelyű, ám huzamosabb ideje külföldön tartózkodó családokat, hogy amennyiben iskolakötelessé válik gyermekük, vegyék fel a kapcsolatot a Komáromi Közös Tanügyi Hivatallal az ssu@komarno.sk email címen, vagy a +421 35 2851 260-as telefonszámon.

(cs)

Top