Önkéntesek szépítették a kutyamenhelyet

Komárom/Gadóc. A zimankós időjárás ellenére több mint két tucat önkéntes vett részt a Négylevél polgári társulás égisze alatt működő, komáromi kutyamenhely gadóci telephelye által meghirdetett brigádon, hogy rendbe tegyék a menhely területét, felújítsák az állatok lakhelyeit, és szebbé tegyék a bent élő 76 gazdára váró kutyus napját.

Selčáni Mónikától, a menhely önkéntesétől és szóvivőjétől megtudhattuk, hogy a baráti társaságok, családok, rendszeres önkéntesek mellett segítettek a Domobrana Comorra civil szervezet tagjai is, akik mindamellett, hogy magukra vállalták a fizikailag nehéz munkákat, száz darab pogácsával is hozzájárultak az akcióhoz. De többen kedveskedtek frissen készült házi finomságokkal a csapat tagjainak. A munka mellett jutott idő, a kutyák sétáltatására, simogatására és labdázásra is. „Aminek nagyon örültünk, hogy a délután folyamán az összes kutya legalább egyszer kijutott egy húsz percre sétálni az önkéntesekkel, ami sokat javított a hangulatukon. Helyére kerültek a komáromi iskolák adományai is. Nagy segítség számunkra, hogy a pedagógusok gyűjtést szerveztek részünkre, így pár hónapra be van biztosítva védenceink élelmezése. Emellett nagyon hálásak vagyunk Ruman Patriknak, a KOMVaK igazgatójának is, ugyanis a cég által szervezett gyűjtésnek köszönhetően mostanában időben tudjuk rendezni az állatorvosi számláinkat” – tudhattuk meg a menhely képviselőjétől. Jelenleg mosogatószerekre, tisztítószerekre, takarítási segédeszközökre, valamint kerti szerszámokra lenne leginkább szükségük, valamint kullancs- és bolhairtó cseppekre, illetve nyakörvekre.

Akik fontolgatják az örökbefogadást, vagy csak szeretnék megsétáltatni a Négylevél valamelyik védencét, minden nap a kora délutáni órákban fél háromtól fél hatig tehetik meg. Minden önkéntest örömmel fogadnak, hiszen ezeknek a kutyusoknak nagy szükségük van egy kis plusz szeretetre és a törődésre.

JN.

Gyűjtenek a gadóci kutyamenhelynek
Teltház a gadóci kutyamenhelyen

Top