Ógyallán öt, Naszvadon két polgármesterjelölt indul

Ógyalla és Naszvad jelenlegi vezetője is újra megpályázza a polgármesteri tisztséget az október 29-én sorra kerülő helyi önkormányzati választásokon.

(illusztráció)

Ógyallán öten szállnak harcba a polgármesteri tisztségért. Závodský Peter jelenlegi független polgármester újabb négy évig szeretné vezetni a kisvárost, Basternák Ildikó korábbi polgármester viszont visszaszerezné az irányítást – ő a Szövetség jelöltjeként indul. Melich Ctibor eddig képviselőként dolgozott az ógyallai önkormányzatban, most eggyel előrébb lépne, és az SaS párt támogatásával lenne polgármester. Pupák Štefan képviselő ugyancsak polgármester lenne, függetlenként indul és független képviselőjelöltek csapata is támogatja. Kečkéš Ildikó ugyancsak függetlenként pályázik Ógyalla élére – ő a helyi Bravo Taxi tulajdonosa, egyben vezetője. Ógyallán összesen 28 képviselőjelölt indul – amennyiben jelölésüket hivatalosan is jóváhagyják –, közülük 10-en a Szövetség listáján. Összesen 11 képviselői mandátumot töltenek be a választások során.

Naszvadon ketten pályáznak a város élére. Molnár Zoltán polgármester – akit 4 éve függetlenként választottak meg –, most a Szövetség – Aliancia jelöltjeként száll harcba a választók kegyeiért. A Szövetség egyúttal teljes listával vág neki a választásnak, azaz 12 képviselőjelöltet is indítanak. Egyetlen kihívója van a jelenlegi városvezetőnek Oslanec Zoltán személyében, aki függetlenként, egész pontosan az Együtt Naszvadért mozgalom tagjaként méretteti meg magát. Értesüléseink szerint az ország legfiatalabb városában összesen 22 jelölt versenyez, a 12 elérhető helyi képviselői mandátumért. Közülük 12-en a Szövetség jelöltjei (a párt teljes listával indul), így Molnár Zoltán támogatói, hat független jelölt pedig az Együtt Naszvadért mozgalom tagjaként Oslanec Zoltán mögött sorakozott fel.

(cs)

Öten lennének polgármesterek Komáromban

Top