Nyolc új üzlet nyílik KomárombanElkészült az a két üzletsor Komáromban, melyek építése idén áprilisban kezdődött. November 30-án, csütörtökön az Eötvös utcai és Szakszervezetek utcai üzletek is megnyílnak – összesen nyolc bolt és árusító hely. Egy üzlethelyiség egyelőre üresen marad.

Mint áprilisban megírtuk, a KLM Real estate társaság Komárom két pontján is ingatlanfejlesztő beruházást indított. Az Eötvös utcán a Hajós üzletközpont és a Wigwam bevásárlóközpont közötti, éveken át elhanyagoltan álló területen, valamint a Szakszervezetek utcájában, az egyes lakótelep és a Klapka lakótelep határán – a Billa nemrég épült üzlete mellett. Mindkét esetben a trencséni székhelyű Keraming vállalat volt a Klokan bevásárlóparkok kivitelezője.

4 + 1 üzlet az Eötvös utcán

Az Eötvös utcán összesen 5 üzlethelyiséget alakítottak ki az új épületben. Itt 16 új parkolóhelyet is építettek, amihez hozzájön az a 22 hely, amely már korábban megépült az utca mellett a KLM Real estate tulajdonában lévő területen.

Rastislav Čačko, az ingatlanfejlesztő társaság képviselője kérdésünkre elmondta, csütörtökön négy üzletet nyitnak meg az új üzletsoron, mégpedig a Sinsay ruházati boltot, a GGT Tabak – Presscafé dohány- és újságárusító helyet, a kisállattartó felszereléseket árusító Super ZOO üzletet, valamint az alkoholos italokat kínáló 1. Day üzletet. Az 5. üzlethelyiség egyelőre üresen marad – információink szerint a bérlő visszalépett.

Négy bolt az új Billa mellett

A Szakszervezetek utcájában a Klokan üzletsorhoz kapcsolódóan 46 új parkolóhelyet építettek, ehhez hozzájön a 2021-ben épült szomszédos Billa áruház előtti 86 férőhelyes parkoló.

A Klapka lakótelep és az egyes lakótelep határán épült új üzletsor mind a négy üzlethelyisége megnyílik november 30-án. A ruházatot és egyéb háztartási cikkeket árusító Pepco már második üzletét nyitja meg Komáromban, akárcsak a szinte mindent kínáló Tedi üzletlánc. Boltot nyit még a Teta drogéria, valamint egy újabb Dr. Max gyógyszertár is lesz az új helyen.

Negyven új munkahely

Rastislav Čačko arról is tájékoztatta a Deltát, hogy a két új üzletsor boltjai nagyjából 40 új munkahelyet teremtettek a városban. A beruházás költségei elérték a 7,5 millió eurót. A kivitelezés mindkét helyszínen a tervek szerint haladt, csak az Eötvös utcai építkezés során ütköztek kisebb problémába – itt a föld alatti, nagy kiterjedésű régi óvóhely maradványainak eltávolítása speciális munkálatokat igényelt.

A felsorolt nyolc üzlet tehát november 30-tól várja a vásárlókat – megnyitó ünnepséget, szalagátvágást nem terveznek.

Csaba Ádám
(fotóink múlt héten készültek)

Két új üzletsor épül Komáromban

Top