Nyitóbuli a méhecskés játszótéren

Komárom. Július 7-én, szombaton egész napos gyerekbuli kíséretében ünnepélyesen átadják a Žihadielko játszóteret a Megyercsi és Gazda utcák között. Mint ismert, Komárom megnyerte a Lidl áruházlánc által indított, internetes szavazáson alapuló versenyt, ezzel a Maja a méhecske című ismert mesefilm figuráival díszített játszóteret is.

IMG_1627

A játszótér megnyerése szép példája a komáromiak és környékbeliek összefogásának. A győzelemben kulcsszerepe volt a facebook közösségi oldalon indított civil csoportnak is, mely napi szinten buzdított a szavazásra. Másfél hónap alatt közel 6500-an szavaztak a komáromi méhecskés játszótérért legalább egyszer, de akadtak olyanok is szép számmal, akik csaknem 100 voksot adtak le saját nevükben – így jött össze a 158 ezer voks, ami majdnem kétszer annyi, mint a második helyezett városé.

Országszerte több helyen is épül – vagy már meg is épült – játszótér a versenynek köszönhetően. A hétvégén Komáromban is ünnepélyes keretek között adják át. A játszópark építése 87 ezer euróba kerül, 2 és 12 év közötti gyerekek használhatják. Magába foglal például egy minivárat, mászókákat, homokozót, körhintát és más játékelemeket.

Ugrálóvár, trambulin, arcfestés

Szombat délelőtt 10 órakor kezdődik a buli a játszótéren. Előbb a Lidl társaság képviseletében Peter Gažo jelképesen átadja a játszótér kulcsait Stubendek László polgármesternek, a szalagot gyerekek vágják majd át.

Ezt követően egymást váltják a programok, 11 órától és 15 órától a szlovák köztévéből ismert Trpaslíci (Törpék) csoport lép fel, 13 órától 15 óráig, illetve 17 órától 18 óráig pedig gyerekshow és gyermekelőadás lesz.

Ezeken kívül 10-től 18 óráig folyamatosak lesznek a programok a Megyercsi és Gazda utcák közötti játszótérnél. Alkotóműhelyek, óriási ugrálóvár, trambulin, arcfestés, ingyen vattacukor is lesz, de frissítőket is lehet majd kapni a helyszínen. Kis pelenkázó is rendelkezésre áll majd. Maja, a méhecske személyesen jön el, lesznek versenyek is, sőt, minden gyerek apró jutalomra is számíthat.

Vigyázzunk rá!

Venth Szilvia, a civil összefogás egyik motorja korábban azt mondta lapunknak, a játszótér megnyerésében szerepet játszott az általa indított facebook-oldal, de ennél is fontosabb volt, hogy sokan a kezdeményezés mellé álltak, plakátokat ragasztottak, szórólapokat osztottak – és legfőképpen szavaztak.

Elsőként Bujna Zoltán kerékpáros aktivista, városi képviselő kezdett kampányolni a játszótérért, kisfia, a 3 és fél éves Dani egy Youtube-videóban buzdított szavazásra. „Remélem, hogy a játszóteret a magukénak érzik majd az emberek, hiszen sokan, sokat tettünk érte. Bízom benne, hogy emiatt sokkal inkább óvni fogjuk, és ha valaki megrongálná, azt nem hagyjuk szó nélkül“ mondta lapunknak.

(csá)

Kapcsolódó cikkeink:

Játszóterek éve Komáromban

Top