Nem adták a Poliklinikát

Sikertelenül zárult a volt Poliklinika épületének eladására meghirdetett versenytárgyalás. Egy társaság jelentkezett, ám a városi képviselők egyhangúlag utasították el a vételi ajánlatot.

0,001

A patinás ingatlan 8 éve került a város tulajdonába – már ekkor elég rossz műszaki állapotban volt, azóta pedig tovább romlott az állaga. Pár éve ugyan kijavították a csatornarendszert, hogy megszüntessék a beázást, ám további eurószázezreket kellene költeni a tetőszerkezet felújítására is.

Idén szeptemberben döntött úgy az önkormányzat, hogy – immár harmadjára – ismét eladásra kínálja fel a volt Poliklinika épületét. Ennek előzménye, hogy befutott egy érdeklődés. Az ősz folyamán ki is írták a nyilvános versenytárgyalást, melyre egy társaság jelentkezett – a nagyszombati székhelyű Slovak Investments Fund Rt. Értesüléseink szerint a dél-koreai tulajdonosi hátterű vállalat egy nagy presztízsű, 4 vagy 5 csillagos hotel kiépítését tervezte.

A társaság 80 ezer eurót kínált a leromlott állapotú, ám patinás épületért. A pályázatelbíráló bizottság azonban az ajánlat elutasítását javasolta, ezzel pedig a képviselő-testület is egyetértett, így megszüntették a versenytárgyalást: nem adták el a Klapka téri ingatlant az egyetlen jelentkezőnek. Bár nem hangzott el az ülésen, az önkormányzat részéről nyilvánvalóan kevesellték a vételárat.

Keszegh Béla polgármester kérdésünkre jelezte, ő is túl alacsonynak tartja a 80 ezer eurós árajánlatot. Szerinte most az ingatlan állagmeg-őrzése a legfontosabb, de a jövő évben szeretnének valamerre elmozdulni az épület jövőjét illetően. Jelenleg is folynak egyeztetések arról, hogy valamilyen formában magyarországi támogatásból legyen felújítva a belvárosi ingatlan.

(cs)

Top