Menő pihenőparkot nyert Komárom

A lakosok összefogásának köszönhetően egy jól felszerelt közösségi pihenőparkot nyert Komárom a Lidl áruházlánc internetes szavazáson alapuló versenyén. Ahogy korábban a méhecskés játszóterek esetében, most is egy civil csoportnak köszönhető a győzelem. A lakosok bevonásával dől el, hol épüljön meg a pihenőpark.

Augusztus 15-én indult a játék, mely során 5 kategóriában versenyeztek egymással a települések, csak az egyes kategóriák győztese nyerhette meg a Tisztás, azaz Čistinka elnevezésű pihenőparkot. Bár Komáromnak a legnépesebb városokkal kellett megküzdenie, ami előzetesen a legnehezebbnek tűnt, mégis nagy fölénnyel nyert, kétszer több szavazatot gyűjtve a második helyezett Kassánál. Egyelőre nem közölték hivatalosan a végeredményt, de a nagy előny miatt egyértelmű, hogy Komáromban épülhet meg az egyik pihenőpark, mely egy kis játszóteret, szabadtéri fitneszgépeket, padokat és asztalokat, pingpongasztalt, valamint két kosárlabdapályát is magába foglal. (Cikkünk írása óra közölték a hivatalos eredményeket is, Komárom nyert.)

A győzelemben oroszlánrészt vállaltak a Žihadielko pre Komárno elnevezésű facebook-csoport önkéntesei. Nekik köszönhető az is, hogy Komárom 2018 óta három méhecskés játszóteret nyert hasonló versenyek alkalmával, melyek azóta meg is épültek a város különböző pontjain.

Ahogy korábban, a civil csoport tagjai most is óriási munkát és rengeteg időt áldoztak a győzelemért: felvállalták a szavazás irányítását, az emberek mozgósítását, az iskolák bevonását, sőt, mások helyett vállalták a voksolást is. A civil csoportot még 2018-ben szervezte meg Lévai Silvia. Azóta sok önkéntes csatlakozott, beleértve komáromi közéleti személyiségeket, városi képviselőket is – a legtöbben már a korábbi versenyek során is aktívan segítettek.

Még nem dőlt el, hogy Komárom melyik pontján épül meg a pihenőpark. Erről a civil csoport közreműködésével a lakosok dönthetnek majd. (A szavazás e pillanatban is tart, kattintson!)

A versenybe Ógyalla is bekapcsolódott a legkisebb települések kategóriájában, és nagyon kevésen múlt, hogy nem sikerült nyerniük – a szavazás utolsó napján szorultak le az első helyről.

(cs)

Augusztusra elkészülnek a méhecskés játszóterek

Top