Augusztusra elkészülnek a méhecskés játszóterek

Ha semmi nem jön közbe, július végéig elkészülnek és ünnepélyesen át is adják a méhecskés játszótereket mind Komáromban, mind Gútán. A játszóterek a lakosok összefogásának köszönhetően épülnek meg – a Lidl áruházlánc tavalyi, internetes szavazáson alapuló versenyén a két város a legtöbb voksot gyűjtő 10 város között végzett.

Komáromban a Komenský utca és a Tél utca közötti zöld területen épül a játszótér, a tereprendezéssel kapcsolatos munkálatok már megkezdődtek. A városban ez már a harmadik olyan játszótér lesz, mely a Maja a méhecske című rajzfilm motívumait jeleníti meg. A komáromiak ugyanis már 2018-ban és 2019-ben is nyertek egy-egy játszóteret az üzletlánc versenyén, az első a Megyercsi utca közelében, a második az egykori Szabadság utcai iskola udvarán épült meg.

Tereprendezés a Komenský utca és a Tél utca között

Gúta tavaly először kapcsolódhatott be a versenybe, és rögtön a második helyen végzett az országos szavazáson – Komárom egyébként a kilencedik lett. A nyereményjátszótér helyét Puruk városrészben, az Állomás utca és a Pozsonyi utca találkozásánál jelölték ki.

A Lidl üzletlánc tájékoztatása szerint, ha minden jól megy, július végéig mindkét városban átadják a készülő méhecskés játszótereket.

A Csillagerőd játszóparkot már átadták

Múlt kedden hivatalosan is átadták a komáromi termálfürdő előtt megépült játszóparkot, mely a dél-komáromi Csillagerőd mintájára készült.

A beruházás uniós támogatással épült meg, a Pons Danubii EGTC sikeres, Cultplay elnevezésű pályázata nyomán. A komáromi tematikus park megépítésének teljes költsége 360 ezer euró volt.

d

Top