Mennyien járnak a komáromi alapiskolákba?

Szeptember közepére kiderült, hogy a komáromi alapiskolákban hány elsős kezdte meg tanulmányait. 209 iskolaköteles gyermek magyar, 133 pedig szlovák tannyelvű alapiskola első évfolyamában kezdte meg tanulmányait.

Layout 1

Mint minden évben, némileg idén is különböznek az áprilisi beiratkozási adatok és az iskolaévet ténylegesen megkezdő elsősök számai a komáromi alapiskolákban. Ha a nulladik évfolyamosokat is beleszámítjuk, a Munka utcai iskola volt a legnépszerűbb, csak az elsősöket számolva viszont az Eötvös utcai tanintézmény. Összességében elmondható, kiegyensúlyozottan osztódnak el az elsősök az egyes iskolák között. Az egyetlen lényeges változás a korábbi évek trendjéhez viszonyítva, hogy a szlovák iskolák közül sokáig legnépszerűbb Komenský Alapiskola idén visszaesett, ezzel szemben a hosszú évekig létszámhiánnyal küzdő Határőr Utcai Alapiskola jelentősen növelte elsősei számát.

A teljes létszámot tekintve – mind a 9 évfolyamot beleszámítva – a Munka Utcai Alapiskolába jár a legtöbb diák, összesen 526 tanuló. A Komenský iskola a mostani gyengébb számok ellenére is 511 diákkal a második legnagyobb iskolának számít, míg a harmadik legtöbb gyerek az Eötvös Utcai Alapiskolát látogatja a 2019/20-as tanévben.

(csaba)

Top