Már szerdán bezár a postafiók

Már február 15-én, szerdán bezár a kettesi postafiók. Erről a Szlovák Posta vezető menedzsere tájékoztatta a városi hivatalt.

Mint arról előző számunkban részletesen beszámoltunk, a Szlovák Posta bejelentette, március elsejével végleg megszünteti az Építők utcájában található kisebb postafiókot – a gazdaságilag előnytelen üzemeltetésre hivatkoznak. Bár a város jelezte kifogásait és petíció is indult a bezárás ellen, a döntés végleges, hiszen azt az illetékes állami hatóság, az Elektronikus Kommunikáció Szabályozásáért és Postai Szolgáltatásokért Felelős Hivatal is jóváhagyta – nemcsak a komáromi fiók, hanem országszerte további 18 kirendeltség felszámolását is.

Sőt, a napokban kiderült, már február 15-től bezár a kettes lakótelepen található posta. A vállalat ugyanis arról tájékoztatta a várost, hogy február 15-től február 28-ig átmenetileg zárják be a fiókot, ezt követően pedig, március elsejétől életbe lép a végleges felszámolásról szóló döntés – vagyis február 14-én lesz az utolsó nap, hogy működik.

Keszegh Béla, Komárom polgármestere megerősítette korábbi információnkat, miszerint a megmaradó két nagyobb komáromi posta továbbra is működik majd, és miután ezek teljes körű postai szolgáltatást nyújtanak, megmaradásukat a törvény is védi. (d)

Bezár a postafiók a kettes lakótelepen
Nem lesz postafiók Örsújfalun
Petíció az örsújfalusi posta megmentéséért

Top