Közel háromszázan futottak Gútán Tominak

Szombaton  rendezték a Dögös Sprint elnevezésű jótékonysági futóversenyt Gútán, ahol 6 és 12 km-es távon álltak a rajthoz az indulók, a gyerekek pedig 100 méteren bizonyíthattak. Még a szervezőket is meglepte, hogy milyen sok érdeklődő jött el az eseményre, hiszen az esős idő ellenére közel háromszázan gyűltek össze.

A futóverseny egy jótékonysági eseménysorozat része volt, amelynek bevételét a 3 éves Németh Tomikának ajánlották fel. Tomika súlyos betegségben, gyermekbénulásban szenved. Ahhoz, hogy egyáltalán saját lábán tudjon közlekedni, egy különleges járókeretre lenne szüksége, ami 1700 euróba kerül. Ezt a család saját maga nem tudja kigazdálkodni, ezért segíteni akaró gútaiak fogtak össze. Az indulók közt ismert személyek is felbukkantak, a gúta származású Telekes Péter színész is legyűrte a távot, de Németh Tomika szülei is futottak.

dgstomikaNémeth Tomika szüleivel

A jótékonysági rendezvény része volt egy koncert is, de külön is lehetett adakozni. A jótékonykodók közt olyan személyek szerepeltek, mint az Üvegtigris filmből ismert Csuja Imre, aki személyesen hozta el adományát Gútára.

A kezdeményezés során összegyűlt több mint 2900 euró, így Tomika nem csak a járókeret jött össze, de egy három hetes gyógykezelést is kapott ajándékba.

dgstomika1
A futás végeredménye itt tekinthető meg.

(kb)

Top