Komáromi sikerek a Duna Menti Tavasz országos versenyén

Több csoport is képviselte a komáromi régiót a gyermekszínjátszók országos seregszemléjén, a sikerek sem maradtak el. Két komáromi iskola növendékei igazán nagyot alkottak, még a ritkán kiosztott gyémánt sáv minősítést is elhozták az Eötvös iskola diákjai.

Június 2. és 6. közt zajlott a 39. Duna Menti Tavasz, a gyermekszínjátszók országos versenye. A Komáromi járásból több iskola növendékei is eljutottak döntőbe. A szerkesztett játékok megnevezésű kategóriában bronz sávval végzett a perbetei alapiskola Napraforgó néptáncegyüttese, továbbá az Alistáli Művészeti Alapiskola Csip-Csirip Színpada.

A bábjátékok kategóriában bronzsávos minősítést kapott a Gútai II. Rákóczi Ferenc Alapiskola Mazsola Bábcsoportja, amely a Két bors ökröcske című bábjátékot mutatta be Mahor Katalin rendezésében. Igazán kimagasló sikert a komáromi Eötvös iskola negyedikesei értek el, akik gyémánt fokozatú értékelést kaptak. A csoport már tavaly is arany sávval végzett, amit sikerült még tovább fokozniuk. A Duna Menti Tavasz történetében nagyon ritkán osztják ki a gyémánt minősítést, és ezt a különleges elismerést zsebelte most be az Eötvös iskola csapata.

eotvoskeFerenczi Éva felvétele

Az Eötvös Tekergők Bábcsoportja A kislány, aki nem tudott aludni című bábjátékot mutatta be, amelyet Gazdag Nagy Anikó, Izsák Katalin és Tóth Tibor rendezett. Az olasz szerző meséje egy kislányról szól, aki megmenti a várost. A történetben a könyv kap fontos szerepet, ezzel az olvasást népszerűsítve. A 16 fős csoport nagy része negyedikes tanuló, akikhez egy harmadikos csatlakozott. Gazdag Nagy Anikó már három éve foglalkozik a lelkes formációval, a bábokat és a díszletet képzőművész kollégáival tervezik.

dunamenti
Színjátékok kategóriában a hetényi alapiskolások bronzsávval végeztek. A Tarczy Lajos Alapiskola Gólyaláb Színjátszó Csoportjának a Míg három ilyen bolondra nem találok… című színjátékát Kotiers Éva rendezte. A színjátszók között a komáromi Munka utcai iskola teljesített a legjobban. A Pogácsakedvelők Színjátszó Csoport Fáy András a Hangyák című tanmeséje alapján készült színpadi adaptációt mutatta be, amelyet Laboda Róbert rendezett. A csoport nem csupán a legmagasabb, arany sávot kapta meg a kategóriájában, de a gyerekzsűri- és a legjobb rendezői különdíjat is bezsebelte.

 

munkautcafotó: facebook, Laboda Róbert

(kb)

Top