KFC: volt játékosok kontra klubelnök

Nem csitul a vihar a III. ligás komáromi futballklub körül. A KFC hét korábbi játékosa állítólag több hónapja vár arra, hogy megkapja elmaradt járandóságát. A klubelnök szerint viszont csak két játékossal szemben van tartozásuk, amit rendezni is fognak, további öt labdarúgó viszont megsértette a klub belső szabályzatát, ezért nekik nem jár a pénz.

41963_1000x

Múlt heti számunkban Baráth Györggyel, a KFC elnökével készítettünk interjút, hiszen több olyan pletyka is napvilágot látott, melyek azt sugallták, hogy a klub háza táján “érdekes” dolgok történnek.

Az egyik ilyen feltételezett probléma anyagi vonzatú: néhány volt játékos azt állítja, hogy a vezetőség bizony tartozik nekik némi pénzzel. Valakinek egy havi, de egyeseknek három havi járandósággal. Ehhez képest a múlt héten Baráth György azt nyilatkozta nekünk, hogy senki felé nincs tartozás. Az említett játékosok ezt olvasva eléggé felfokozott hangulatban keresték meg szerkesztőségünket, szót kérve maguknak.

A hét focista szószólója a komáromi születésű, jelenleg Gútán játszó Kürthy Róbert, aki még nyár elején hagyta ott a csapatot. Elmondása szerint neki is több száz euróval tartozik a klub, emiatt már 5 hónapja hívogatja a klubelnököt, de az összeget képtelen behajtani. Hozzátette, a klub vezetősége “össze-vissza beszél”, kitér az egyenes válaszadás elől, sőt, amikor az elnököt hívta, és sokadszorra is kérdőre vonta, egyszerűen letette a telefont.

Az elhangzottak kapcsán ismét megkerestük Baráth Györgyöt, aki kérdésünkre leszögezte: amikor azt állította, hogy senki felé nincs tartozásuk, természetesen a jelenlegi csapattagokról beszélt. Azt viszont elismerte, hogy a hét korábbi játékosból kettő felé valóban van elmaradás, és ezt, amint a gazdasági helyzet engedi, rendezni is fogják. A többiekkel kapcsolatban viszont azt tudtuk meg, hogy a játékosok megszegték a klub belső szabályzatát, ezért nekik nem jár a pénz. Állítólag többen is egyik napról a másikra hagyták el a klubot.

Kürthy Róbert ezzel szemben határozottan állítja: semmilyen szabályt nem szegtek, és ha kell, ezt többen is bizonyítják majd. Azt is hozzátette, érdekesnek tartja az elnök reakcióját, hiszen eddig ilyesmiről nem is volt szó. Kérdésünkre, hogy terveznek-e feljelentést tenni a klubbal szemben, nem kaptunk egyértelmű választ.

(KGD)

(Cikkünk a Delta december 7-i számában jelent meg)

Top