KFC: ne használják gyerekeinket a kampányban!

A komáromi futballklub elhatárolódik mindennemű politikai aktivitástól a klub berkein belül, legfőképp nem engedjük, hogy bárki, legyen szó bármilyen politikai pártról, tömörülésről, a KFC-ben focizó gyerekeket politikai csatározásra használja fel – közölte a KFC hivatalos álláspontját Hajabács Gábor elnökségi tag múlt pénteken. Bár konkrét neveket nem említett, ezzel egy múlt keddi eseményre reagáltak, amikor a Híd párt komáromi polgármesterjelöltje, Héder Ágnes fotózkodott az éppen edző gyerekekkel.

kfc

Hajabács Gábor a klubszékházban tartott sajtótájékoztatón – melyen Baráth György klubelnök és Uzola István edző is jelen voltak – elmondta, felháborodott szülők hívták fel a figyelmét arra, hogy az egyik komáromi polgármesterjelölt olyan fotókat tett közzé a szociális hálón, melyeken gyerekeikkel pózol a stadionban. Ezt követően Hajabács megkérte az érintettet a fotók eltávolítására, amit ő meg is tett.

A KFC vezetői hangsúlyozták, azzal nincs problémájuk, ha egy politikus, egy jelölt bejön a stadionba megnézni labdarúgóik edzését, azzal azonban igen, ha kampányfotókat készít, melyeket később a szociális háló is közzétesz. A pályán tartózkodó edzőnek, Uzola Istvánnak ráadásul azt mondta a polgármesterjelölt, mindezt a klub vezetőségének beleegyezésével teszi, miközben ez nem volt igaz. „A KFC vezetősége felé nem érkezett semmilyen kérés vagy megkeresés, viszont ha jön is, semmiképpen nem egyezünk bele” – közölték.

Elhangzott az is, hogy a történtek azért is érintik a klubot érzékenyen, mert 4 évvel ezelőtt már volt egy hasonló eset, amikor a később megválasztott polgármester ugyancsak a stadionban fotózkodott a kampány során – igaz, ő a felnőttcsapattal. Azonban ez a poltikai színezetű ügy is hozzájárulhatott ahhoz, hogy nem sokkal később a komáromi klub szponzorokat vesztett, illetve támogatásoktól esett el.

„Mint magánemberek, mi is különböző politikai nézeteket vallunk, de amikor belépünk a székház ajtaján, ezeket a dolgokat kívül hagyjuk. Ezután is elutasítunk bármilyen politikai megnyilvánulást a stadionon belül, hiszen a sportnak minden támogatóra szüksége van politikai hovatartozástól függetlenül. Szeretnénk megkérni mindenkit, tartsa tiszteletben az alapszabályunkat, melyben szerepel a politikamentesség, és a kampányukat folytassák a KFC-n kívül”– hangsúlyozták a klub vezetői, hozzátéve, lezártnak tekintik az ügyet.

Héder Ágnes megkeresésünkre úgy reagált, sokkal fontosabb dolgok vannak Komáromban, ő ezekkel kíván foglalkozni, és pozitív kampányt szeretne folytatni. Megítélése szerint az edzésen készült fényképek nem részei a kampányának, ő csak a naplóbejegyzését frissítette, és miután megkérték a fotók eltávolítására, eleget tett a kérésnek.

Rövid időn belül ez már a második csörte a KFC és a Híd között. Mint arról lapunk is beszámolt, Bugár Béla pártelnök egy hónappal ezelőtt úgy nyilatkozott, feleslegesnek érzi az új komáromi stadion építését, mivel „Komáromban nincs foci” – miközben a csapat 10 forduló után is vezeti a második ligás bajnokságot. A futballklub válaszul egy könyvet küldött a Híd elnökének, mely a 118 éves klub múltját mutatja be. Erre Bugár Béla is reagált, udvariasan megköszönve a könyvet és az így tudomására jutott információkat, hozzátéve azt is, hogy örülne a KFC legfelsőbb osztályba kerülésének.

(csaba)

(Cikkünk a Delta október 2-i számában jelent meg.)

Top