Júniusi munkaerő toborzások

Június második felében is több állásinterjúra kerül sor a munkaügyi hivatal közreműködésével, többnyire Komáromban, de Ógyallán és Gútán is toboroznak különböző gyárakba. Aki egy határközeli magyarországi üzemben dolgozna, ne hagyja ki a június 30-án, Komáromban sorra kerülő állásinterjút, amikor egyszerre 7 üzembe toboroznak munkaerőt. Nagy a kereslet a kamionsofőrök iránt is.

DSCF2772-e1432539441985

Június 19-én, hétfőn 10 órától Nagykeszire keres gyártási operátorokat a komáromi BV Personal Agency vállalat. Összesen 20 embert alkalmaznának, két műszakban, határozatlan időre szóló munkaviszonnyal. Magyar vagy szlovák nyelvtudás szükséges, gyakorlat viszont nem. Komárom és Nagykeszi között biztosítják a majdani dolgozók szállítását. Az állásinterjúra a komáromi munkaügyi hivatal Megye utcai épületében kerül sor.

Június 20-án 13 órától az ógyallai munkaügyi hivatal épületében (Komáromi út 147.) toboroz élelmiszeripari operátorokat a NAMEX vállalat, összesen 10 fő felvételét tervezik ógyallai üzemükbe. Feltétel legalább az alapfokú végzettség, illetve inaslevél, gyakorlat nem szükséges. Az állásajánlatra olyan 25, illetve 29 év alattiak jelentkezését várják, akik legalább 3, illetve 6 hónapja nyilvántartott munkanélküliek – az ő alkalmazásukat ugyanis az állam támogatja.

Június 20-án és június 28-án, mindkét napon 8 órától, operátorokat toboroz a Kromberg & Schubert vállalat gútai gyárába, közvetlenül az üzem területén. Összesen 50 gyártósori munkást vennének fel, elsősorban olyanokat, akikre vonatkozik az állami támogatás, tehát 25-29 év alatti állástalanok. Fontos a jó látás, a színek helyes megkülönböztetése. Három műszakos munkáról van szó.

Június 26-án 13 órától a komáromi munkaügyi hivatalban kamionsofőrök jelentkezését várják, összesen 20 főt alkalmazna a Terravia vállalat, európai teherfuvarozásra. Feltétel többek között a C+E járművezetői jogosítvány, legalább egy év gyakorlat, alapfokú német nyelvismeret. Határozatlan idejű munkaviszony, buttó havi bér 940 és 1080 euró között, plusz fizetéskiegészítés, teljesítménybónusz.

Június 27-én 9 órától a komáromi munkaügyi hivatalban a BIRT Group Kft. toboroz operátorokat és marósokat a BorgWarner oroszlányi gyárába. Követelmény a pontosság és precizitás, a gyártósori munkakörben szerzett tapasztalat, továbbá a magyar nyelvismeret. Dolgozókat szállító buszjárat Bátorkeszi, Madar, Marcelháza és Komárom érintésével közlekedik.

Június 27-én 13 órától ismét a komáromi munkaügyi hivatalban toboroznak, ugyancsak gyártósori munkásokat a gútai kábelgyárba (Kromberg & Schubert). A dolgozók számára ingyenes buszos szállítást, ebédjegyeket (4 euró/nap), de akár munkásszállót is biztosítanak.

Egy nappal később, június 28-án 9 órától ugyanitt az Addeco ügynökség keres operátorokat és marósokat a BorgWarner oroszlányi gyárába, illetve a Plasticast nagyigmándi üzemébe. Utóbbi munka inkább nők számára ajánlott, a céges buszjárat Keszegfalva, Martos, Csallóközaranyos, Ekel, Izsa és Komárom érintésével közlekedik. Az oroszlányi gyárba Bátorkeszi, Madar, Marcelháza és Komárom vonalon jár busz.

A havi állásinterjúk sorát a Prohuman 2004 Kft. állásinterjúja zárja, ahová tényleg érdemes elmennie annak, aki egy határ menti magyarországi gyárban dolgozna. Június 30-án 9.30 órától ugyanis egyszerre 7 magyarországi gyárba toboroz munkavállalókat az állásközvetítő ügynökség a komáromi munkaügyi hivatalban. Oroszlányban a Borgwarner és Westcast üzemekbe, Tatabányán a Coloplast és Delphi gyáraiba, Tatán ugyancsak a Colo­plastba, de Dél-Komáromban is két helyre, a PCE Paragon Solutions gyárába (Foxconn), illetve a BYD elektromos buszgyárba. Utóbbi helyre autószerelő, fényező, autóelektronikai műszerész, lakatos vagy karosszérialakatos végzettségű jelentkezőket várnak, akik már szereztek tapasztalatot az autóiparban. A többi gyárba elsősorban gyártósori dolgozókat keresnek. Mindegyik üzembe jár céges busz Komáromból, azonban változó, hogy mely községeken keresztül vezet az útja.

Nyári brigádokat is kínál a hivatal, például csehországi gyümölcsszedésre, alma, körte, cseresznye és meggy betakarítására lehet jelentkezni. További információk a brigádmunkákról, illetve az aktuális állás­interjúkról és ajánlatokról a munkaügyi hivatal weboldalán – www.upsvar.sk/kn – olvashatók.

(d)

(Cikkünk a Delta június 19-i számában jelent meg.)

Top