Júniusban nyithat a naszvadi fürdő

Naszvad. Hét választási ciklust követően Haris József polgármester csupán képviselőnek jelöltette magát a 2018-as önkormányzati választásokon, öten szálltak harcba a megüresedett székért. A választást Molnár Zoltán nyerte, aki öt éven át a község alpolgármestere volt, s mint többéves képviselő ismeri a községi önkormányzatiság alapjait és működését. A falufejlesztés és a közélet legfontosabb terveiről kérdeztük.

53485356_2341897509366520_7098829690378387456_n

„Falufejlesztési terveim közül az egyik legfontosabb a termálfürdő befejezése és működtetése. Községünkben az 1960-as évek végén találtak termálvizet. Akkoriban erre alapozva nem tudtak fürdőt építeni, ezért a kutat lezárták. Időnként felvetődött, hogy ha már a víz adott, akkor kellene építeni egy fürdőt, de végül konkrét lépések csak 2008-ban történtek. Eleinte abban reménykedtünk, hogy találunk egy befektetőt, de nem jártunk sikerrel, ezért 2013-ban a településünk maga fogott bele a fürdőépítésbe. A szűkös források miatt nem haladtak túl gyorsan a munkálatok. Az anyagi nehézségek ellenére, hat év után, az idén június hónap folyamán szeretnénk megnyitni a termálfürdőt, amelyben három medence lesz, de éttermet, öltözőket is kialakítottunk a vendégek részére. A fürdőfejlesztés összesen 3 millió euróba kerül, ennek a felét önerőből, másik felét banki hitelből finanszírozzuk, a parkoló építésére 140 ezer eurós uniós támogatást is sikerült szereznünk. A fürdő szomszédságában üdülők építésére alkalmas kistelkeket parcelláztunk fel. A 107 telek közül 54-et sikerült eladnunk. A tervek szerint az egyik, vízi attrakciókkal ellátott medence egész évben üzemelni fog. „A téli szezonban a fürdő kapacitása 300, nyáron 1600-1700 személy lesz. Télen 5-7 alkalmazott gondoskodik a vendégekről, nyáron 12-15 személynek ad majd munkát a fürdő” – tudatta Molnár Zoltán.

Naszvad polgármestere- Molnár Zoltán 1Ami a további terveket illeti, a polgármester elmondta, szeretnének egy körforgalmat és több járdát kiépíteni a község területén. A szennyvízcsatornából 5,6 km van készen, további 22 kilométernyi vezetékre lenne szükség. Ez 12 millió eurós beruházás lesz. A jövőben javítani szeretnék a lakosság közbiztonságát, új rendőrparancsnok kinevezésével és létszámnöveléssel. Tovább folytatják a községi szervezetek, egyházak támogatását, bővítik az ifjúság sportolási lehetőségeit. Nagyobb figyelmet szentelnek majd a községhez tartozó Anyala puszta lakosainak igényeire.

„A település első említése 1269-ből való, ebben az évben méltóképpen megünnepeljük 750 éves évfordulónkat. A falu idei költségvetésének összeállításánál külön figyelmet fordítottunk arra, hogy a jeles nap alkalmából programsorozatot szervezhessünk. A döntés értelmében ez az idei májusfaállítással kezdődik, az őszi megemlékezéssel folytatódik és egészen a jövő évi májusfaállítással ér vége” – zárta tájékoztatását Molnár Zoltán.

(miriák)

Kapcsolódó cikkeink:

Még idén megépül a fürdő egy része

Már építik Naszvadfürdőt

Top