Jókaisok nyerték a jubileumi Laki Matek versenyt

Jubileumához érkezett a Laki Matek verseny. Idén tizedszer jöttek össze az iskolák diákjai, hogy ismét megmozgassák gondolkodó-képességüket. Az október végén rendezett versenyen 13 alapiskola képviseltette magát.

Többek között a rendező lakszakállasiakon kívül a nemesócsai Móra Ferenc Alapiskola, a csicsói Gáspár Sámuel Alapiskola, a csallóközaranyosi Kóczán Mór Alapiskola, az ekeli Hetényi János Alapiskola, az ekecsi Arany János Alapiskola, a hetényi Tarczy Lajos Alapiskola, a nádszegi alapiskola, a nyárasdi alapiskola, a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola, a gútai II. Rákóczi Ferenc Alapiskola, a komáromi Jókai Mór Alapiskola, valamint a magyarországi Fekete István Általános Iskola Gogánfa-Ukk-Dabroncról.

A nap az iskola folyósóján kezdődött, amikor is a megjelentek megtekinthették a 3-5. osztályos tanulók dalcsokrát, valamint egy matekról szóló rövid, humoros jelenetet. Az első forduló versenyeire fél tízkor került sor, melyben a hatodik, a hetedik és a nyolcadik osztályos tanulók vettek részt. Közben Károlyi Károly, a felkészítő tanároknak tartott egy igen értékes előadást.

lakimatek
Délután egy órakor indult a verseny második fordulója. Ekkor keresztrejtvény jellegű feladatok megoldását keresték a csapatok. Az eredményhirdetésre és az azt követő kultúrműsorra a helyi kultúrházban került sor. Az elején Kosár Mónika, a lakszakállasi iskola igazgatónője üdvözölte a szépszámú közönséget, majd Bajcsi Barnabás, a Laki Matek ötletgazdája értékelte az eredményeket. Ezek szerint a jubileumi verseny fődíját a komáromi Jókai Mór Alapiskola, Hübsch Miklós tanár és a Farkas Csaba, Beke Zsolt, Gyuricsek Szilárd diákokokból álló csapat vihette haza. Második lett a nyárasdi alapiskola, a harmadik helyen pedig a hetényi Tarczy Lajos Alapiskola végzett. Különdíjat kapott még a legfrappánsabb egyéni megoldásokat produkáló nyárasdi Polacsek Zoltán, aki egy multifunkcionális nyomtatóval lett gazdagabb. A jubileumi verseny a nagymegyeri Vox Megere együttes koncertjével fejeződött be.

Pint Sándor

Top